NIEUWSFurutech

Furutech introduceert Daytona 303E netfilter


Redactie HiFi.nl | 15 oktober 2009 | Furutech

Naast kabels en plugs maakt het Japanse Furutech al jaren oplossingen voor power conditioning. Audio-Life is sinds begin dit jaar importeur van Furutech in de Benelux, en kondigt nu de beschikbaarheid van een nieuw product aan: de Daytona 303E.

Volgens de importeur is het een “compromisloze oplossing voor zowel professionele high-end home theater systemen als voor gebruik thuis, van thuisbioscoop tot uitgebreide stereo-opstelling.” De basis voor de Daytona 303E is een volledig anti-magnetiserende behuizing. Ook alle gebruikte metalen onderdelen zijn behandeld met Furutech’s demagnetisatieproces en diep-cryogene behandeling (tot -250 graden Celsius). Het gebruikte aluminium en staal beschermt tevens tegen RFI (Radio Frequency Interfence).Daytona 303E bevat in totaal 8 Rhodium plated schuko uitgangen, waarvan 2x2 digitaal gefilterd (cd-spelers, TV’s etc.) en 2x2 ongefilterd (voor- en eindversterkers). Daarnaast biedt het 3 setjes (in- en uitgangen) coaxiale aansluitingen en verder telefoonaansluitingen: 1 ingang en 2 uitgangen. Aan de binnenzijde is een in-huis ontworpen 3-stage filter te vinden. Alle filtersecties zijn volledig van elkaar gescheiden waardoor de verschillende aangesloten apparaten elkaar niet kunnen beïnvloeden. De belangrijke filtercondensatoren zijn van het gerenommeerde WIMA, het geheel gemonteerd op een Gold-plated printplaat. Tot slot bezit Daytona 303E Furutechs passieve GC-303 filtering dat intern opgewekte EMI (Electromagnetic Interference) absorbeert.

De voorzijde van de Daytona 303E toont op een digitaal scherm constant het huidige voltage en amperage dat de apparatuur aangeboden krijgt. Het apparaat biedt door middel van een constant meelopende microprocessor volledige bescherming tegen te hoge (en te lage!) spanning op alle schuko-, coaxiale- en telefoon in- en uitgangen. Zodra een gevaarlijk voltage ontstaat, bijvoorbeeld door blikseminslag, schakelt het apparaat zichzelf uit en pas weer aan zodra de spanning weer op veilig niveau is.
 
Volgens Audio-Life klinkt een systeem met de Daytona 303E schoner, zuiverder, “met de essentiële eigenschap om de rijkheid, natuurlijkheid warmte en dynamiek in de muziek te behouden.” Het apparaat is te monteren in een rack door middel van gestandaardiseerde mounting plates.

Prijs en beschikbaarheid
De Furutech Daytona 303E is per direct beschikbaar, wordt geleverd inclusief G-314Ag powercord en heeft een adviesprijs van 2.830 euro.

EDITORS' CHOICE