NIEUWS

Nieuwe Wi-fi standaard aangekondigd


Redactie HiFi.nl | 17 oktober 2009

(Gezien op internet)

De Wi-fi Alliance, bestaande uit onder andere Intel, Apple en Cisco, heeft een nieuwe makkelijke manier gevonden om draadloze verbindingen tot stand te kunnen brengen. Hierdoor wordt een netwerktoepassing deels overbodig gemaakt en komt het voortbestaan van de techniek Bluetooth in het geding.

De nieuwe standaard heet Wi-Fi Direct en houdt in dat twee apparaten met elkaar data kunnen uitwisselen zonder tussenkomst van een netwerk. Als de nieuwe standaard breed ge´mplementeerd gaat worden, wat logisch lijkt omdat Apple haar iPods en iPhones continu van nieuwe technieken voorziet, zal niet alleen de computerbranche hiervan profiteren, maar ook de audiobranche.

Volgens de alliantie zal de techniek al in 2010 leverbaar zijn. De marketing director van de alliantie meldt dat Wi-Fi Direct een snel en naadloos gemak zal gaan bieden aan veel soorten gebruikers om te kunnen printen, delen, streamen en dergelijke. Als de techniek breeduit wordt omarmd kunnen gebruiker van een mediaspeler of gsm-telefoon content delen, maar ook streamen naar receivers, netwerkspelers of andere audio/ video apparatuur waar de ontvangstmogelijkheid op zit. Hiermee lijkt Wi-Fi Direct de techniek Bluetooth overbodig te maken door de betere beveiligingen en hogere snelheden.

Bron: Wifi.org

EDITORS' CHOICE