NIEUWS

Geluid `uit het niets` met Stealth Acoustics


Redactie HiFi.nl | 30 oktober 2009

(ingezonden mededeling)

Het is een vreemde gewaarwording: een indrukwekkend geluid in zowel stereo als surround dat uit het niets lijkt te komen. Importeur Dimex laat u kennis maken met Stealth Acoustics, ontwikkelaar van unieke, overschilderbare inbouw(muur)luidsprekers.

Sinds juli dit jaar distribueert Dimex de producten van Stealth Acoustics binnen de Benelux. In tegenstelling tot huidige gangbare systemen zijn de inbouwluidsprekers van Stealth Acoustics niet gebaseerd op NXT-technologie maar heeft het bedrijf eigen drive-units ontwikkeld die het mogelijk maken met een inbouwdiepte van slechts 8 cm (3,5") te werken. Ze zijn geschikt (en ontworpen) voor thuistheater toepassingen en bijvoorbeeld vergaderruimten.

In de ruimte op de foto werden bijvoorbeeld 9 cm diepe wanden geplaatst die werden geconstrueerd met Merfoflex isolatiemateriaal en gipsplaten. Het geheel werd afgewerkt met pleister en drie lagen latexverf. In de ruimte zijn drie AX3 breedband luidsprekers (front links/center/rechts), 2 B1630 subwoofers, 2 FX8 breedband luidsprekers (achter) en een Stealth subwoofer versterker. Er is bovendien gebruik gemaakt van radiografisch bestuurde apparatuur die ook onzichtbaar is weggewerkt.

Uw Stealth Acoustics dealer kan u helpen met een ervaren installateur.

EDITORS' CHOICE