NIEUWS

Beatles Back-Catalogue op USB-stick


Redactie HiFi.nl | 05 november 2009

(Gezien op internet)

De Beatles back-catalogue wordt in December verwacht, niet via iTunes, maar op usb-stick.

De stick, met daarop 16 GB aan Beatles content wordt vooralsnog alleen aangeboden in de officiŽle Beatles Shop, voor een prijs van 200 Pond. Dat maakt de verzameling duurder dan de cd-boxen die eerder dit jaar op de markt kwamen. De vorm van de gelimiteerde usb-versie van de geremasterde Beatles collectie is die van een groene appel. Door aan het steeltje te trekken komt de usb-stick zelf uit de groene behuizing.

Op deze stick staat dus de hele geremasterde (stereo) 14 album set, zowel in 44.1kHz/24bit FLAC versie als in 320 kbps MP3 compressie. Verder zijn er visule elementen aan de albums toegevoegd, waaronder 13 mini-documentaires over de albums, album art, speciale foto`s en `liner notes`. Apple Lossless staat er, ondanks de vorm die EMI vreemd genoeg voor de digitale opslag heeft bedacht, niet op. Mac-bezitters kunnen met deze bestandsformaten natuurlijk wel overweg.

De release van de Beatles Back-Catalogue op usb is op 7 december gepland in een beperkte oplage van 30.000 stuks. Bestellen gaat alleen via de Official Beatles Shop, waar een "wie het eerst komt, die het eerst maalt" beleid wordt gevoerd voor de reserveringen.

Bron: Whathifi

EDITORS' CHOICE