NIEUWSSamsung

Verkopen platte tv`s zijn recessie-bestendig


Redactie HiFi.nl | 23 november 2009 | Samsung

(ingezonden mededeling)

Hoewel de verkopen van ongeveer alle consumentenelektronica dalen, worden de verkopen van platte televisies steeds beter. De `flatscreen` televisies worden steeds goedkoper en zijn gemeengoed geworden in onze huiskamers.

Marktonderzoekbureau GFK verwacht dat dit jaar in totaal 1,8 miljoen toestellen worden verkocht, maar liefst 200.000 stuks meer dan vorig jaar. Toch werd er de afgelopen drie maanden in totaal 15 procent minder elektronica verkocht dan in deze periode een jaar eerder.


Foto: voorbeeld uit folder Saturn

De afgelopen drie maanden daalde de prijs voor een lcd- of plasma-tv met 20 procent, en er wordt verwacht dat deze daling de komende maand doorzet. Gemiddeld kost een platte tv nog 618 euro, maar dit getal wordt beïnvloed door de grote modellen; van het meest verkochte formaat (81 centimeter beelddiagonaal) ligt de prijs gemiddeld rond de driehonderd euro.

De Europese Comissie verplicht fabrikanten over twee jaar zuiniger modellen op de markt te brengen, waardoor huidige modellen moeten worden uitverkocht. Samsung verwacht dat de verkoopgroei volgend jaar wel zal afnemen omdat de markt verzadigd raakt.

EDITORS' CHOICE