NIEUWSLinn

Linn zegt de cd-speler vaarwel


Redactie HiFi.nl | 24 november 2009 | Linn

(Gezien op internet)

De Britse hifi-fabrikant Linn heeft ervoor gekozen om vanaf volgend jaar geen cd-spelers meer te gaan produceren.

Linn speelt hiermee als eerste high-end fabrikant in op de steeds groter wordende afzetmarkt van digitale streamers en netwerkaudio.

Eén van Linns topmensen, Gilad Tiefenbrun (zoon van de oprichter van de firma Linn), meldt dat "de vele Linn-klanten de beperkingen van een cd-speler hebben gezien en meer mogelijkheden willen benutten van hun muziek, zoals het in iedere ruimte kunnen benaderen van deze media. De afgelopen jaren hebben wij voornamelijk besteed aan de ontwikkeling van de DS-producten en hebben we geluisterd naar de meningen van onze klanten. We hebben er alle vertrouwen in dat we met deze beslissing de goede weg zijn ingeslagen". Een andere woordvoerdoer die online wordt geciteerd meldt dat "DS met haar vele mogelijkheden duidelijk maakt dat cd-spelers niet meer thuishoren in het specialistische domein...".

Andere bronnen melden dat Linns omzet nu voor 30% afkomstig zijn van de DS-serie, terwijl bij deze fabrikant de afgelopen twee jaren de omzet in cd-spelers jaarlijks met 40% afnam. Linn, dat tevens een eigen muzieklabel bezit, weet in ieder geval de mogelijkheden van de hoge kwaliteit van Studio Master Quality downloads en biedt deze ook in meerdere formaten als downloads aan. 

Hoewel het bedrijf volgend jaar dus afscheid gaat nemen van de cd-speler, blijft Linn nog wel heilig geloven in de kwaliteiten van vinyl en gaat dus ook door met het produceren (en innoveren) op het gebied van platenspelers.

Bronnen: BBC News, Hifichoice, Whathifi.

EDITORS' CHOICE