NIEUWSLG

LG komt in 2010 met `zeer goede plasma`s`


Redactie HiFi.nl | 01 december 2009 | LG

(Gezien op internet)

Het jaar 2010 zal voor de LG televisie-afdeling een druk en spannend jaar worden. Het Koreaanse bedrijf zal drie series nieuwe plasma-tv’s uitbrengen, waarvan er minstens één “beter zal zijn dan de Pioneer Kuro tv’s”.

Naast plasma tv’s zullen er ook nieuwe lcd televisies met led backlight (LED tv’s) worden geďntroduceerd - in diverse varianten.

De meeste aandacht trekt op dit moment de PK950 plasma tv serie. Volgens een (Grieks) artikel op Fullhd.gr zijn de eerste indrukken zeer positief, en is de beeldkwaliteit van deze modellen beter dan de Kuro plasma tv’s van Pioneer. Dit is een stevige claim, omdat Pioneer’s modellen als zeer goed bekend staan.

De verbetering zou tot stand zijn gekomen door een nieuwe structuur van de panelen, het gebruik van nieuwe soorten fosfors en speciale filters. Door de verkleining van de afstand tussen het plasma-paneel en de glazen toplaag worden reflecties sterk verminderd. 

Tweakers.net weet te melden via LG Benelux zelf dat de PK950 zal bestaan uit 50″ en 60″ (127 resp. 152 cm) modellen, en dat deze de uitgebreide kalibratie-functies - die nu in veel LG LCD televisies aanwezig zijn - zullen krijgen. Ook het ontwerp van de laatste lcd tv series (SL8000, SL9000) zal worden gebruikt voor de plasma-tv’s, met het volledige vlakke “borderless” design....

Dit artikel is ingekort. Lees hier verder op AVBlog.

EDITORS' CHOICE