Muziek.nl: Interview Boudewijn de Groot


Redactie HiFi.nl | 01 december 2009

Zo nu en dan maken wij onze lezers attent op nieuwigheden bij onze zusterpublicatie Muziek.nl, vooral natuurlijk als er iets speciaals te lezen is. Zo wijzen we u als het ware op de kersen van de taart. Ook deze week kunnen muziekliefhebbers weer hun hart ophalen.

Deze week publiceerde Muziek.nl namelijk een uitgebreid interview met `de bekendste en beste zanger/liedjesschrijver in de Nederlandse Taal’, Boudewijn de Groot. In een etablissement in zijn vertrouwde Haarlem nam Gijsbert Kamer met de zanger zijn volledige oeuvre door. Met een stapel van alle elf albums op tafel.


Foto: Boudewijn de Groot

`Slechts` elf titels dus, terwijl de Groot al 45 jaar platen maakt. “Haast heeft De Groot ook nooit gehad, er zitten gaten van soms tien jaar tussen het verschijnen van zijn platen. Dan had hij er even helemaal geen zin meer in, ging andere dingen doen, om vervolgens weer bezit van de ether te nemen alsof hij nooit was weggeweest.” Klik hier om het volledige uitgebreide interview te lezen.

Onlangs verscheen de 12 cd-box Boudewijn de Groot – Complete Studio Albums & Curiosa. Zoowel een feest der herkenning als een geweldig leuke ontdekkingstocht. De box bevat alle 11 studio albums en de 12-de cd Curiosa, met bekende nummers in nieuwe uitvoeringen en niet eerder verschenen liedjes. HiFi.nl hoofdredacteur Max Delissen nam graag een uitstapje naar Muziek.nl om deze boxset te recenseren. Lees hier zijn oordeel.


Foto: de nieuwe 12 cd-box

  • Natuurlijk kunt u deze speciale boxset in de Muziek.nl webwinkel (voormalig High Fidelity Discs) aanschaffen voor de tevens speciale prijs van 39,95 euro. 

EDITORS' CHOICE