NIEUWSSony

Sony brengt WK voetbal 2010 in 3D


Redactie HiFi.nl | 04 december 2009 | Sony

(ingezonden mededeling)

Sony heeft met voetbalorganisatie FIFA een overeenkomst gesloten voor de 2010 FIFA World Cup-mediarechten waardoor het aankomende wereldkampioenschap in 3D zal worden geproduceerd.

"Sportevenementen zoals de FIFA World Cup zijn belangrijke stuwende krachten voor nieuwe technologie, in het bijzonder in de televisiemarkt", zegt Tom Morrod, Senior analist tv-technologie bij Screen Digest. "Het nieuws dat de WK voor het eerst worden gefilmd in 3D zal de acceptatie en verkoop van 3D-televisies sterk stimuleren. Als gevolg van dit nieuws heeft Screen Digest de prognose aangepast en verwacht dat in 2013, 13,6 miljoen 3D-televisies in de Europese huiskamers staan."


Foto: Tom Hanks bij Sony op de IFA beurs

"3D verandert zeker de manier waarop we digitale content thuis beleven", zegt Fujio Nishida, president Sony Europa. Sony zal zich voor wat betreft de 3D-entertainment ervaring niet alleen richten op de 3D-televisies, maar vanaf 2010 ook op een groot aantal 3D-compatible producten zoals Blu-ray Disc-spelers, VAIO-notebooks en PlayStation3. Het elektronicaconcern zet stevig in op 3D; vorige week zei  Executive Deputy President Hiroshi Yoshioka dat Sony verwacht dat in 2013 een derde tot de helft van alle (nieuwe) Sony-tv`s over ingebouwde 3d-mogelijkheden zal beschikken.

Kijkers kunnen het WK in 3D ervaren op verschillende locaties. Zo zullen er tijdens `International Fan Fest` evenementen in zeven steden  (Berlijn, Londen, Mexico City, Parijs, Rio De Janeiro, Rome en Sydney) beelden in 3D op Sony-beeldschermen te zien zijn. Ook zullen in Sony winkels 3D-beelden te zien zijn en is Sony Pictures Home Entertainment van plan een 3D-film te produceren en te verspreiden op Blu-ray Disc en andere formaten. 3D-specificaties voor Blu-ray Disc zijn in behandeling bij de BDA (Blu-ray Disc Association).

EDITORS' CHOICE