NIEUWSMcIntosh

Jubileum-set van McIntosh


Redactie HiFi.nl | 14 december 2009 | McIntosh

(Ingezonden mededeling)

McIntosh viert haar 60e verjaardag, en doet dat geheel in stijl: met het 60th Anniversary MXA60 Executive System. Dit ge´ntegreerde audiosysteem beschikt over het karakteristieke uiterlijk met zwart glas, blauwe meters en een roestvrij stalen chassis, die duidelijk laten zien uit welk huis dit systeem afkomstig is. Het is een volwaardige McIntosh in mini-formaat, ontworpen door hetzelfde team dat eerder verantwoordelijk was voor het McIntosh Reference System.

Het hart van de MXA60 wordt gevormd door een complementair gebalanceerde eindtrap van 75Watt per kanaal, met Thermal Trak uitgangstransistoren en Sentry Monitor voor de perfecte kortsluitbeveiliging. Power Guard voorkomt oversturing. De integrale voorversterker biedt ingangskeuze, klankregeling en andere instellingen. Het hybride ontwerp met een buis in de lijntrap geeft de MXA60 zijn kenmerkende bandbreedte.

De CD/SACD speler beschikt over een volledig metalen loopwerk, gevat in een zwaar, gegoten chassis dat zorgt voor resonantievrije uitlezing. De 24-bit, 192 kHz D/A omzetters staan garant voor extreem lage vervorming en een rijke dynamiek. De software-gestuurde AM/FM tuner paart uitmuntende gevoeligheid aan een opvallend goede klankkwaliteit. Het display laat desgewenst RDS informatie zien. De tweeweg luidsprekers zijn speciaal ontworpen. De laagweergevers zorgen voor een realistisch weergaveniveau zonder vervorming. De titanium koepeltweeters lopen door tot 45kHz, vrij van thermische compressie dankzij de vloeistofgekoelde spreekspoel. De speciale behuizing, afgewerkt in een karakteristieke, zwarte hoogglans pianolak, voorkomt resonanties.

De prijs van de MXA60 is 9500 euro.

EDITORS' CHOICE