NIEUWSSoulution

Soulution SACD speler en Phono-pre


Redactie HiFi.nl | 04 januari 2010 | Soulution

(Ingezonden mededeling)

Symphony Audio Import en Soulution zijn verheugd u twee nieuwe producten voor te kunnen stellen die binnenkort op de CES zullen worden getoond. Net voor de kerst introduceert Soulution een nieuwe SACD-speler én een nieuwe phonotrap.

Soulution 745 SACD-speler

De 745 is volgens de fabrikant een van de grond af opgebouwde compromisloze SACD-speler. De basis van deze speler vormt een van TEAC Esoteric afkomstig loopwerk, dat door de ingenieurs van Soulution stevig onder handen werd genomen voor een nog beter resultaat. Rond dit loopwerk werd de rest van de speler opgebouwd, waarbij gebruik werd gemaakt van een state-of-the-art Burr Brown 1792 DAC. Per kanaal wordt een dergelijke DAC ingezet om een zo groot mogelijke kanaalscheiding te krijgen. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van een zeer precieze klok waardoor de jitterwaardes van deze speler grenzen aan het onbestaande. Verder wordt ook gebruik gemaakt van een nieuwe en innovatieve sampling-technologie die de klank naar een hoger niveau tilt dan tot nog toe voor mogelijk werd gehouden. Om te vermijden dat de voeding een ongewenste invloed zou hebben op de weergave, maakt de 745 gebruik van een externe voeding, die dermate overgedimensioneerd is dat de speler te allen tijde verzekerd is van voldoende en zuivere stroom.

Tenslotte beschikt de speler ook nog over tal van aansluitingen, zoals digitale in-en uitgangen en zowel een symmetrische als een asymmetrische uitgang. Hierdoor is de 745 makkelijk in te passen in ieder systeem en kan er desgewenst ook gebruik gemaakt worden van een andere DAC of kan de 745 dienen als DAC voor de andere digitale componenten van het systeem. De veelzijdigheid van de speler is dan ook een belangrijke meerwaarde. Soulution zal deze speler demonstreren op de CES 2010, en hij is binnenkort te beluisteren bij één van de geselecteerde dealers van Symphony Audio Import.

Soulution 750 Phono-stage

De 750 phonostage is volgens de fabrikant een technologisch hoogstandje dat aanpasbaar is aan quasi elk bestaand element. Bovendien kunnen er tot drie verschillende elementen (MM of MC naar keuze) op worden aangesloten, waarbij de afsluitimpedantie voor elk element afzonderlijk instelbaar is. De versterking kan in twee standen gekozen worden. Daarnaast kan men ook kiezen tussen gebruik van het RIAA-filter of het IEC-filter, een functie die iedereen met een grote collectie ongetwijfeld zal weten te appreciëren. Verder kan men ook de bandbreedtebeperking instellen naar keuze. De phonostage kan gevoed worden door de 720/721 voorversterker van Soulution of kan gevoed worden door een optioneel verkrijgbare externe voeding die de phonostage volledig isoleert van het net en bijna functioneert als een batterijvoeding, de meest zuivere en stabiele stroomverzorging denkbaar.

Aangezien men bij Soulution naar eigen zeggen een voorstander is van de technisch superieure symmetrische verbindingen, konden symmetrische uitgangen niet ontbreken op de phonostage. Uiteraard zijn ook asymmetrische uitgangen opgenomen. Tenslotte heeft men, om te vermijden dat het element beschadigd zou kunnen worden door lekstroom, een beveiliging voorzien aan de uitgangen tegen kortsluiting en overspanning. Hierdoor wordt uw kostbare element steeds beschermd tegen gevaren van het stroomnet die de spoelen zouden kunnen verbranden.

De 750 phonostage wordt eveneens op de CES gedemonstreerd en is binnenkort uiteraard ook te beluisteren bij  geselecteerde dealers van Symphony Audio Import.

Meer informatie:
SYMPHONY AUDIO IMPORT
T+32 (0)14 43 53 12
F+32 (0)14 43 63 12
G+32 (0)474 52 53 55
info@symphonyaudioimport.com
www.symphonyaudioimport.com

EDITORS' CHOICE