CES Blog."/>
 

NIEUWS

LightSpeaker nu ook in Nederland


Redactie HiFi.nl | 19 januari 2010

(Ingezonden mededeling)

BMB Electronics, één van Europa’s grootste distributeurs op het gebied van custom install, zal tijdens de jaarlijkse Internationale "ISE Show" de nieuwe ebode LightSpeaker introduceren, waarover HiFi.nl eerder berichtte in de speciale CES Blog. De ebode LightSpeaker is voor de Europese markt aangepast.

De revolutionaire en gepatenteerde ebode LightSpeaker is een klasse apart. Het combineert namelijk energiezuinige LED verlichting met een draadloos multiroom geluid in een eenvoudig plug & play systeem. Het bespaart op uw elektriciteitskosten, zorgt voor een gedistribueerd audio systeem tot in 4 zones en het kan in enkele minuten aangesloten worden. Naast het thuisgebruik biedt het systeem ook voldoende mogelijkheden in commerciële, retail en educatieve ruimtes.

De LightSpeaker heeft een gewone E27 fitting, waardoor hij te gebruiken is bij diverse verlichtingsarmaturen zoals inbouw, tafel- en hanglampen. De duurzame en dimbare LED lamp produceert ongeveer, 40,000 lichturen. De LightSpeaker kan uw dagelijkse verlichtingskosten verminderen, omdat de LED technologie slechts 10 Watt gebruikt, terwijl de lamp evenveel licht geeft als een gloeilamp van 65 Watt. De LED bevat geen kwik of halogeen gassen, en produceert in tegenstelling tot gloeilampen bijna geen warmte.

Elke ebode LightSpeaker is voorzien van een 80mm full-range luidspreker die digitale signaalverwerking gebruikt om de geluidsprestaties te optimaliseren. Er kunnen twee bronnen, zoals bijvoorbeeld een iPod en radio, aangesloten worden op het basisstation, die het geluid vervolgens draadloos naar de LightSpeakers stuurt. Dankzij de robuuste, draadloze technologie van het basisstation, kunnen er tot 4 paren LightSpeakers worden aangesloten. Hiermee heeft u de mogelijkheid om high-quality stereo geluid in vier verschillende kamers te installeren met twee verschillende bronkeuzes, verlichtingniveaus en volume.

De award winnende en gepatenteerde LightSpeaker technologie is ontworpen door Kadence Designs. ebode en BMB Electronics BV hebben de exclusieve verkooprechten voor Europa en Zuid-Afrika. Ed Haase, een zeer ervaren akoestische ingenieur en directeur van Kadence Designs stond aan het hoofd van het team dat de revolutionaire LightSpeaker ontworpen heeft.

LightSpeaker is de trotse winnaar van de prestigieuze CES Innovation award voor Eco-Design and Sustainable Technology op de Internationale CES expo in Las Vegas in Januari.

De consumenten adviesprijs voor het ebode LightSpeaker systeem is €499. Dit systeem wordt geleverd met 2 LightSpeakers, een basisstation en afstandsbediening. Een extra paar LightSpeakers is ook optioneel beschikbaar.

EDITORS' CHOICE