NIEUWSLG

LG terug naar de beeldbuis?


Redactie HiFi.nl | 29 januari 2010 | LG

(Gezien op internet)

LG is kennelijk een beetje moe van de strijd om het maken van de platste televisie. Dat zou je in elk geval kunnen geloven wanneer je een blik werpt op de Classic TV die het merk in thuisland Korea op de markt brengt, en die voorzien is van een 14-inch beeldbuis en kekke kleurtjes.

Praktisch nut heeft zo`n televisie vandaag de dag nauwelijks meer. Er zitten geen HDMI ingangen op; een antenne-ingang, een composiet (!) video-ingang en een mono geluidsaansluiting is waar de geďnteresseerde koper het mee moet doen. Bediening geschiedt met twee draaiknoppen op de voorzijde van het toestel, waar ook de (mono) luidspreker zich bevindt.

Kennelijk werd een afstandsbediening als voldoende `retro` beschouwd, want die zit er dan wel weer een bij.

Het ding ziet er met zijn dunne aluminium pootjes en zijn kleurige jasje absoluut koddig uit, maar meer dan een handige verkoopstunt om oude voorraad beeldbuizen voor een enkele reis afvalcontainer te behoeden lijkt dit niet.

Voor wie het Koreaans machtig is (en een plugin voor de Koreaanse karakters heeft geďnstalleerd) is hier e.e.a. nog eens goed na te lezen. De rest moet het doen met de fraaie plaatjes.

EDITORS' CHOICE