NIEUWS

Gemotoriseerde muurbeugel van Sanus


Redactie HiFi.nl | 03 februari 2010

(Ingezonden mededeling) 

Sanus Systems®, de wereldwijde marktleider op het gebied van AV ophang- en plaatsing systemen, state-of-the-art meubels en accessoires op het gebied van consumenten electronica, heeft aangekondigd dat het product-aanbod zal worden aangevuld met de nieuwe VisionMount® VLMF109 gemotorizeerde, en volledig beweegbare muurbeugel.

The VLMF109 is geschikt voor TVs met een formaat tussen de 37 en 56 inch (94 – 142 cm) met een gewicht tot 50 kg, en biedt bovendien volledige flexibiliteit in kijkhoek door middel van bijgeleverde IR afstandsbediening.  Met een druk op een knop kan de kijkhoek worden aangepast, en de TV tot maar liefst 22.9 cm van de muur worden gebracht. Vervolgens kan de muurbeugel 120 graden draaien, om de TV perfect te positioneren. Als de TV niet wordt bebruikt bevindt hij zich op slechts 5 cm van de muur, wat een bijzondere eigenschap is voor gemotorizeerde systemen, die doorgaans meer ruimte vereisen voor de motor.

Vlak & Stil

De nieuwe VLMF109 bevat een compacte motor, volledig weggewerkt in een strak vormgegeven behuizing, die netjes achter de TV wegklapt en zo uit het zicht blijft wanneer de TV niet in gebruik is. Bovendien biedt de open achterplaat meer dan genoeg ruimte om kabels mooi in de muur weg te werken. Daarnaast is de VLMF109 ook zeer stil, zodat de gebruiker ook tijdens het kijken naar de TV geen last heeft van het geluid. De totale geluidsproductie bedraagt slechts 35 decibel, waardoor de beugel bijvoorbeeld stil genoeg is om in een bibliotheek te gebruiken.

De VLMF109 kan eenvoudig in een paar stappen worden geinstalleerd. Ook na installatie maakt de zogenaamde “lateral shift” functie het mogelijk de TV ten opzichte van de muurplaat naar links en naar rechts te bewegen, zodat de TV perfect aan de muur hangt. De gemotorizeerde, volledig beweegbare oplossing is ook RS-232 geschikt, en dus prima te integreren in home automation systemen. Om te voorkomen dat de TV de muur raakt, wordt de locatie van de muur door de automatische setup functie bepaald, en een bewegingslimiet ingeprogrammeerd.

Reeds bestelbaar, verkrijgbaar vanaf April 2010

EDITORS' CHOICE