NIEUWSPanasonic

Olympische Panasonic 3D-ervaring


Redactie HiFi.nl | 16 februari 2010 | Panasonic

(Ingezonden mededeling)

Het paviljoen bestaat uit twee 103 inch Full HD 3D theaters en is gevestigd in LiveCity Yaletown, de officiële festiviteitenlocatie van de Spelen in Vancouver.

In het theater zullen van 12 tot en met 28 februari a.s. dagelijks van 11.00 uur ’s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds driedimensionele high definition beelden te zien zijn van onder andere de openingsceremonie en hoogtepunten van de olympische sportlocaties. Ook  zullen er beelden te zien zijn van de Engelse diva Sarah Brightman, die het speciaal voor de Spelen geschreven Panasonic-lied “Shall be done” zingt. Met het theater wil Panasonic haar passie voor de Olympische Spelen delen met de inwoners van Vancouver en iedereen die de spelen bijwoont.

Panasonic is ervan overtuigd dat in de toekomst de interesse voor het thuis kijken naar de Olympische Spelen sterk zal toenemen door de komst van 3D. Het Panasonic Full HD 3 Theatre biedt de consument voor het eerst de gelegenheid om zelf de overweldigende 3D ervaring te beleven. 3D opent een nieuw tijperk van visuele entertainment waarvan men binnenkort gewoon thuis in de huiskamer kan genieten.

Met succes ging het van zwart/wit naar kleur, SD werd HD en 2D wordt nu FULL HD 3D. Met 3D wordt nu het hoogst haalbare bereikt. Om een zo`n realistisch mogelijke 3D ervaring te bereiken, maakt Panasonic gebruik van de Sequential Frame methode. Voor beide ogen worden afzonderlijke beelden (film / games) in Full HD 1.920 x 1.080 kwaliteit opgenomen en in hoge snelheid afwisselend weergegeven. Door deze beelden met een speciale 3D bril te bekijken, wordt in de comfortabele huiskameromgeving een uitzonderlijke 3D kijkervaring gecreëerd zonder verlies van enige kwaliteit.

EDITORS' CHOICE