NIEUWSSony

Sony introduceert eerste 3D AV-receiver


Redactie HiFi.nl | 22 februari 2010 | Sony

(gezien op internet)

Met de introductie van de STR-DN1010 zet Sony haar eerste 3D ‘compatibel’ AV-receiver op de markt. Deze HDMI 1.4 receiver accepteert 3D video van aangesloten apparatuur, en stuurt deze door naar een televisie of projector die 3D ondersteunt.

De STR-DN1010 ‘doet’ dus niets met het 3D video-signaal, maar is wel in staat om het door te geven. De 7.1 kanaals AV receiver heeft een vermogen van 110 watt per kanaal, en heeft aansluitingen voor totaal 7 HD videobronnen: vier maal HDMI en drie component. Niet-HD bronnen kunnen alsnog worden ge-upscaled naar 1080p resolutie via HDMI.

Foto: Sony`s STR-DN1010

Het uiterlijk is opvallend: er is gekozen voor een hoogglans pianolak ontwerp, wat in stijl is met Sony’s blu-ray spelers en televisies. De voorzijde is redelijk rustig van opzet: de meeste knopjes zullen wel achter een klepje verborgen zitten, en ‘virtueel’ in de uitgebreide on-screen menustructuur.

Prijs en beschikbaarheid
De Sony STR-DN1010 AV-receiver wordt in juni verwacht voor een prijs van rond de 500 dollar. Het is ons nog niet bekend wanneer het apparaat in Nederland beschikbaar wordt.

Dit artikel is samengevat. Klik hier voor het volledige artikel op AVBlog.nl.

EDITORS' CHOICE