NIEUWSSharp

Sharp is 3D-ready met drie nieuwe projectoren


Redactie HiFi.nl | 08 maart 2010 | Sharp

(ingezonden mededeling)

Sharp is klaar voor driedimensionale projectie met drie nieuwe DLP-projectoren. Met de introductie van een nieuwe reeks 3D-ready-projectoren op haar Voorjaarsshow te Houten biedt Sharp innovatieve technologie en een uitstekende lichtopbrengst voor een zeer aantrekkelijke prijs. In totaal worden drie nieuwe modellen geïntroduceerd, de PG-D2500X, PG-D2710X en de PG-D3010X. De compacte DLP-projectoren hebben een XGA-resolutie van 1024 x 768 pixels en kunnen tevens in 2D projecteren.

De nieuwe projectoren van Sharp bieden een volmaakte 3D-ervaring door de combinatie van de ingebouwde DLP-technologie en het gebruik van een 3D-bril. Door de toepassing van de BrilliantColor-techniek leveren deze nieuwe projectoren een haarscherp beeld met levensechte kleuren, die tevens kunnen worden aangepast aan persoonlijke wensen. Het frisse, nieuwe design van de PG-D2500X, PG-D2710X en de PG-D3010X komt zowel thuis als op kantoor perfect tot zijn recht.

“In het verleden waren er voor 3D-projectie twee met elkaar verbonden projectoren nodig, die de beelden voor het linker- en het rechteroog afzonderlijk projecteerden”, legt Ronald Huijbregts, Product Marketing Manager Business Electronics bij Sharp Electronics Benelux bv uit. “Onze nieuwe 3D-ready-projectoren laten de beelden links en rechts heel snel om en om zien, hiervoor maken we gebruik van de 120Hz-technologie. De actieve 3D-bril bestaande uit twee LCD’s blinderen de brillenglazen 120 keer per seconde om en om. Op deze manier ziet het linkeroog altijd uitsluitend het linkerbeeldveld en het rechteroog uitsluitend het rechterbeeldveld. In onze hersenen worden de afzonderlijke beelden echter automatisch met elkaar gecombineerd, zodat ze worden ervaren als één levensecht driedimensionaal beeld.”

De nieuwe projectoren van Sharp zijn speciaal ontworpen voor presentaties op scholen, in vergaderruimtes of in besloten ruimtes als een thuisbioscoop. Dankzij de 3D-mogelijkheden zijn deze systemen eveneens ideaal voor wetenschappelijke visualiseringen en weergave van wiskundige modellen of ontwerpstudies.

Prijs en beschikbaarheid:
Prijzen: nnb
De PG-D2500X, PG-D2710X en de PG-D3010X zijn per maart 2010 beschikbaar.

EDITORS' CHOICE