NIEUWSLogitech

Logitech Harmony nieuws


Redactie HiFi.nl | 08 maart 2010 | Logitech

(Ingezonden mededeling)

Vrijwel alle entertainmentapparaten in de huiskamer zijn voor de bediening afhankelijk van een afstandsbediening. Voor de meeste mensen is het eenvoudig bedienen van complexe apparatuur ‘een absolute must’. Zelfs als het relatief ‘simpele’ activiteiten betreft zoals televisie kijken. Logitech voegt vandaag twee nieuwe afstandsbedieningen toe aan de bekroonde Harmony productreeks: de Logitech® Harmony® 600 Remote en de Logitech® Harmony® 650 Remote. Beide afstandsbedieningen bieden éénknopsbediening voor alle favoriete activiteiten, zijn zeer eenvoudig in het dagelijks gebruik en kunnen met gemak vijf reguliere afstandsbedieningen vervangen.

De Logitech Harmony afstandsbediening schakelt automatisch de apparatuur in en selecteert de juiste input-instellingen. Beide nieuwe Logitech Harmony afstandsbedieningen bieden éénknopstoegang tot verschillende activiteiten. Na het voltooien van de online instelprocedure is het kijken naar een dvd slechts een kwestie van een druk op de knop: dvd kijken. De Logitech Harmony doet vervolgens de rest.

Met de Logitech Harmony 600 afstandsbediening zijn alle veelgebruikte commando’s voor het bedienen van de AV apparaten goed zichtbaar op het heldere monochrome scherm met achtergrondverlichting. Het ‘slimme’ scherm is zelfs in staat om interactieve hulp te bieden op het moment dat het instellen niet helemaal volgens plan verloopt. Druk gewoon op de Help-knop, beantwoord de vragen die volgen en de afstandsbediening lost een eventueel probleem direct op.

Speciaal voor mensen die de voorkeur geven aan een kleurrijk scherm, is de Logitech Harmony 650 afstandsbediening uitgerust met een kleurenscherm waarop ook de iconen van favoriete zenders weergegeven worden. Uiteraard zijn ook alle standaard commando’s goed zichtbaar op het scherm. Om een voorbeeld te geven: tijdens het televisie kijken is het mogelijk om direct naar een andere zender te schakelen met behulp van de iconen. Het is niet nodig om te onthouden welk kanaalnummer een favoriete zender heeft.

Beide nieuwe Logitech Harmony afstandsbedieningen vervangen tot vijf afstandsbedieningen en zorgen ervoor dat het eindeloos wisselen van afstandsbediening voorgoed tot het verleden behoort.

Een Logitech Harmony afstandsbediening instellen is zeer eenvoudig. Sluit de afstandsbediening aan op een computer, download en installeer de software van www.logitech.com/MyHarmony en volg de aanwijzingen. Na het invoeren van alle apparatuur en informatie over de manier waarop alles aangesloten is, doet de software de rest. Van ‘bijna antieke’ Betamax videorecorders tot de nieuwste Blu-ray™ spelers: de Logitech Harmony afstandsbedieningen kunnen vrijwel alle apparaten (met infrarood functie) probleemloos bedienen.
 
De Logitech Harmony database bevat meer dan 250.000 entertainmentapparaten van meer dan 5.000 merken. Deze database groeit dagelijks. Consumenten kunnen erop vertrouwen dat de afstandsbedieningen functioneren in combinatie met bestaande én toekomstige apparatuur.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Logitech Harmony 600 en Logitech Harmony 650 afstandsbedieningen zijn medio april verkrijgbaar voor de adviesprijzen van respectievelijk 59,99 euro en 79,99 euro.

EDITORS' CHOICE