NIEUWS

Kogelvrije iPod boombox


Redactie HiFi.nl | 10 maart 2010

Thodio introduceert de A-BOX, een `kogelvrije`  iPod versterker met ingebouwde luidsprekers, ingebouwd in een metalen kistje waar door het Amerikaanse leger lichtspoormunitie in wordt bewaard.

Dat `kogelvrije` moet overigens met een korrel zout worden genomen, het verwijst naar de duurste versie van deze gadget die luidsprekers van kevlar heeft. Kevlar wordt gebruikt bij de fabrikage van kogelvrije vesten.

Deze duurdere versie heeft een 2x70 watt versterker aan boord en heeft (grappig) ingebouwde lampen waardoor de luidsprekers in het donker spookachtig rood oplichten als er vervorming in het signaal komt bij (te) luid spelen. Een meerkleurige led achter de baspoort geeft de status van de batterij aan (wit=vol, oranje=halfvol, rood=zoek uw oplader). De ingebouwde accu gaat ongeveer 15 uur mee.

De goedkopere versie heeft luidsprekers van grafietkleurige glasfiber, en een versterker van 2x20 watt. Deze versie heeft alleen de driekleurige baterij-indicator.

Goedkoop zijn deze gadgets niet. De kleine kost normaal 350 euro (250 tijdens de introductieperiode), terwijl de grote voor 475 euro van eigenaar wisselt (350 tijdens de introductieperiode).

EDITORS' CHOICE