NIEUWS

Boston Acoustics TVee Model 20


Redactie HiFi.nl | 18 maart 2010

(Ingezonden mededeling)

Boston Acoustics®, pionier op het gebied van zowel ‘soundbar’ luidsprekersystemen als op het gebied van geavanceerde draadloze technologie, kondigt vandaag de lancering aan van haar TVee™ Model 20 Soundbar met Draadloze Subwoofer.

Na het succes van het Boston’s TVee Model 2, bestaat de scherp geprijsde TVee Model 20 uit een slanke soundbar met bijpassende draadloze subwoofer om zodoende aan iedere TV-ervaring een krachtig en kamervullend geluid met een krachtige bass toe te voegen. De TVee Model 20 levert deze verbeterde TV-ervaring nu voor een lagere prijs dankzij de nieuwe, innovatieve “HHRT” (Hyperbolic High Rigidity Transducer) drivertechnologie van Boston Acoustics en de voortdurende inspanningen van het ontwikkelteam van Boston Acoustics op het gebied van engineering.

De TVee Model 20 wordt begin juni 2010 in de winkels verwacht en is daarmee mooi op tijd voor het aankomende WK in Zuid‐Afrika dat op 11 juni 2010 van start gaat.

De slanke soundbar van de TVee Model 20 komt in een hoogglans zwarte afwerking en kan gebruikt worden voor TV’s vanaf 32” (80cm) en groter. Met de ingebouwde muurbeugels kan hij aan de muur gemonteerd worden (boven of onder de TV) of neergelegd worden op elk plat oppervlak zoals bijvoorbeeld een TV-kastje of dressoir. De soundbar wordt met één enkele kabel op de lijnuitgang van de TV aangesloten en de luisteraar kan de draadloze subwoofer plaatsen waar hij of zij maar wil in de kamer, zelfs uit het zicht, wat het gebruikersgemak en en de flexibiliteit van het systeem ten goede komt.

De TVee Model 20 beschikt ook over Boston’s innovatieve leerfunctie voor afstandsbedieningen, die het signaal inleert van de bestaande afstandsbediening van de TV. Hierbij kan het volume van de TVee geregeld worden zonder dat er een extra afstandsbediening voor nodig is maar gebruikt men nog steeds uitsluitend de afstandsbediening die bij de TV hoort.

Boston Acoustics heeft haar jarenlange ervaring op het gebied van breedband drivers met zeer lage vervorming toegepast bij het ontwikkelen van de nieuwe HHRT-drivers waarover de TVee Model 20 beschikt. De lichte doch uiterst stijve conus gebruikt een nieuwe en zeer complexe vorm om vervorming te verminderen, de ‘sweet spot’ te verbreden en de dynamische prestaties te verbeteren.

De draadloze subwoofer is uitgerust met een naar beneden gerichte 6” bass driver en zet kracht bij de state-of-the-art full range drivers van de soundbar van het systeem. Het totale systeemvermogen is 100 watt (RMS).

Eli Harary, Senior Vice President, Global Brand Management & Business Development voor Boston Acoustics, merkt op: “We hebben een groot succes ervaren met de TVee Model 2, sinds de introductie in 2007. De populariteit van het product inspireerde ons om het systeem te updaten om zodoende dezelfde eenvoud wat betreft functionaliteit en hoogwaardige audiokwaliteit als de Model 2 te leveren, maar dan tegen een veel gunstigere prijs.”

De adviesprijs van de TVee Model 20 is vastgesteld op 349,99 euro.

EDITORS' CHOICE