NIEUWSSony

Sony hoofdtelefoons voor iPod en iPhone


Redactie HiFi.nl | 27 maart 2010 | Sony

(Ingezonden mededeling)

Sony introduceert vier nieuwe hoofdtelefoons speciaal voor de iPod en iPhone. Ze beschikken over een in-line afstandsbediening voor de meest gebruikte functies van de iPod/iPhone, zoals volume play/pauze, nummerkeuze en de iPod`s Shuffle VoiceOver-functie. Bovendien zijn ze geschikt als telefoon-headset dankzij de ge´ntegreerde microfoon.

De vier verschillende modellen spelen in op de uiteenlopende wensen van de gebruiker. Er zijn nu exemplaren die zowel in het oor als over het oor gedragen kunnen worden en gericht op volwassenen en jongeren, dankzij kleinere afmetingen.


(MDR-E10iP)

De DR-EX300iP is een `in-ear` hoofdtelefoon die volgens Sony een gedetailleerd geluid van studiokwaliteit weergeeft. De nieuwe 13,5mm speakers liggen verticaal in het oor en zorgen voor een zuivere, krachtige bas met een ruim dynamisch bereik. De siliconen oordopjes worden in vier maten meegeleverd, waardoor er voor iedereen een passend model is. Ze zorgen voor geluidsisolatie en comfort, zelfs bij langere luisterperiodes. De hoofdtelefoon is uitgevoerd in zwart en wordt geleverd met lederen draagtasje.

De compacte MDR-EX38iP is een in-ear hoofdtelefoon die wordt geleverd met drie verschillende oordopjes. Hij is verkrijgbaar in zwart en wit. De 9mm speakers zorgen voor rijke, diepe bastonen, aldus Sony.

De DR-V150iP is ontworpen voor DJ`s, maar biedt volgens de fabrikant ook buiten de dansvloer indrukwekkende geluidskwaliteit. De 30mm speakers geven een diepe bas weer en zorgen voor een krachtig, vol geluid. Dankzij de verstelbare hoofdband blijft de hoofdtelefoon comfortabel, terwijl de flexibele oorkussens zijn te draaien, zodat men achter de draaitafel ook aan kant kan luisteren terwijl het andere oor vrij blijft.

De kleurrijke MDR-E10iP is gericht op een jonger publiek. Hij wordt geleverd in roze, geel, blauw en grijs en heeft zachte oorkussens die perfect passen bij wat kleinere oren. De 13,5mm speakertjes zorgen voor een zeer helder geluid.

Alle modellen zijn geschikt voor iPod Shuffle (3e generatie), iPod Nano (4e en 5e generatie), iPod Classic (120/160GB - 2009), iPod Touch (2e generatie) en iPhone 3GS.

Prijzen en beschikbaarheid
De Sony DR-EX300iP, DR-V150iP en MDR-E10iP zijn medio mei beschikbaar. De adviesprijzen bedragen respectievelijk 70 euro, 45 euro en 30 euro. De MDR-EX38iP is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 40 euro.

EDITORS' CHOICE