AudioArt bestaat 25 jaar


Redactie HiFi.nl | 03 april 2010 | Van Medevoort

Van de redactie: AudioArt, het bedrijf achter het merk Van Medevoort, vierde op 1 april j.l. haar 25e verjaardag. HiFi.nl feliciteert Ad van Medevoort en zijn team hiermee van harte! Onderstaande mededeling ontvingen wij afgelopen donderdag.

(Ingezonden mededeling)
 
Audioart, ontwerpafdeling en fabrikant van Van Medevoort audioproducten, is opgericht op 1 april 1985 door Ad van Medevoort, liefhebber van muziek én de techniek erachter. Nu in 2010 staat Ad van Medevoort aan het hoofd van een internationaal opererend bedrijf dat niet alleen actief is als fabrikant van hoogwaardige HiFi apparatuur maar ook een duidelijke rol speelt in de professionele audio. Diverse CD’s zijn bijvoorbeeld opgenomen met behulp van Van Medevoort apparatuur.
 
Van Medevoort is begonnen met luidsprekerbouw. De vM CD 2.5 was de eerste luidspreker die het vM logo mocht dragen. De dynamische systemen met het voorvoegsel `AD` + `BD`, volgden al snel. De elektrostatische luidsprekers EE/EB volgden nog iets later. Na de productie van de elektrostaat zag de eerste vM versterker het licht: de MA220. Geschikt voor complexe belastingen van diverse topluidsprekers, evenals de vM EE/EB elektrostaat.
 
De stap naar een voor- en eindversterker was al snel gemaakt en de CA220 en PA220 kwamen de fabriek uit. Een krachtige mono eindversterker de PA330 volgde de PA220. Deze 1e Van Medevoort’s elektronicalijn is van 1988 tot 1995 geproduceerd en wordt nog steeds met veel enthousiasme door onze fans van het eerste uur gebruikt.
 

(De MA-350 uit de huidige AudioArt serie)
 
In 2005  zag de vierde serie elektronica het levenslicht, gestoken in een geheel nieuw en exclusief design. De nieuwste technieken, waaronder gebalanceerde UcD versterkers, gemonteerd in kastmateriaal met een prachtige vormgeving om te genieten van zowel muzikale als visuele uitstraling. Zo is de Audio Art Serie ontstaan en bestaat uit de 350 en de 460 modellen. Hierin bevinden zich wederom alle disciplines; geïntegreerde versterkers, voor- en eindversterkers, cd spelers, cd/sacd spelers en tuners alsmede D/A converters.
 
Audioart heeft haar producten pakket recentelijk uitgebreid met een geheel vernieuwde State of the Art serie : de Q lijn. In deze nieuwe referentie lijn is alle kennis van de mensen van Audioart samengekomen en hebben geresulteerd in een werkelijk juweel van HiFi beleving.
 
In dit jubileumjaar wil Audioart de Q lijn presenteren als visitekaartje van 25 jaar ontwikkeling en investering in muziek. Audioart  is blij de met talloze muziekliefhebbers die in de afgelopen 25 jaar hebben gekozen voor het merk Van Medevoort. Er is altijd een goed contact geweest met haar klanten en Audioart wil een ieder die een product heeft aangeschaft in de afgelopen 25 jaar bedanken in de vorm van een aantal activiteiten. Wie jarig is trakteert…  Denk hierbij aan een rondleiding, demonstratie Q serie, gratis check up van uw vM product(en), enz.. Hierop komen wij binnenkort terug via een mailing en/of persbericht.

EDITORS' CHOICE