NIEUWSPanasonic

Panasonic wil Roland Garros in 3D brengen


Redactie HiFi.nl | 18 april 2010 | Panasonic
(ingezonden mededeling)

Panasonic en FFT vormen een partnership om voor de eerste keer een Europees sportevenement in zijn totaliteit live in 3D te verslaan. Dit doen ze samen met Orange in Frankrijk en met  Eurosport voor de rest van Europa.

Panasonic heeft aangekondigd een joint partnership aan met de Fédération Française de Tennis (FFT), Orange en Eurosport. Hierdoor kunnen de Open Franse Tenniskampioenschappen op Roland Garros live in hoogwaardige 3D-kwaliteit worden uitgezonden. Dit zal het eerste meerdaagse sportevenement in Europa zijn dat live wordt uitgezonden in 3D.
 
Roland Garros vindt dit jaar plaats tussen 23 mei en 6 juni. Mensen in heel Europa kunnen het toernooi in 3D ervaren op diverse geselecteerde verkooppunten en daarmee op TV de wedstrijden ervaren ‘alsof je er zelf bij bent’. Tijdens het toernooi zullen alle wedstrijden op het centre court, het Court Philippe Chatrier, worden opgenomen in 3D en ook live worden vertoond in 3D.
 

Foto: Logo Panasonic/Roland Garros

 
De opnames die in 3D op locatie worden gemaakt op Roland Garros zullen live via ADSL en glasvezelkabel worden verzonden naar Orange-abonnees in geheel Frankrijk, op een speciaal Orange Tv-kanaal. Daarnaast zal Orange in staat zijn 3D opnames ‘achter de schermen’ te maken en speciale 3D reportages vanaf het veld te verzorgen. Na het toernooi wordt er tevens een speciale 3D documentaire gemaakt die wordt uitgezonden via het Orange Tv-kanaal. Daarnaast wordt het gehele toernooi in 3D uitgezonden via een groot aantal winkels in Frankrijk.
 
Eurosport ontvangt het 3D live-signaal van Orange en levert vervolgens 3D-verslagen van het evenement via satelliet aan meer dan 3.000 winkels in 58 Europese landen om deze te tonen op de Panasonic VT20 3D Plasma TV’s. De locaties (winkels) waar je de 3D tennisbeelden kunt gaan bekijken, worden op korte termijn aangekondigd op de 3D website van Panasonic: http://fullhd3d.panasonic.eu/nl_NL
 
Kijk voor meer informatie op www.panasonic.nl.

EDITORS' CHOICE