Bang & Olufsen BeoLab 11 subwoofer

(Gezien op internet)

Bang & Olufsen heeft een nieuwe subwoofer op de markt gebracht die zeer fraai is vormgegeven.

De BeoLab 11 bestaat uit twee losse kasten die recht tegenover elkaar zijn gemonteerd, en die zijn afgewerkt met een soort aluminium 'schelpen', wat het geheel een organische vorm geeft. Meer een soort sculptuur dus, en beslist geen ding om achter de bank te verstoppen.


 
In elke kast is een speciale 6½ inch woofer geplaatst, die door een interne  versterkermodule wordt aangedreven. Bang & Olufsen maakt in de Beolab 11 voor het eerst gebruik van hun eigen Acoustic Balance principe, dat voor een volle klank met minimale vibraties zorgt. Het geluid is omnidirectioneel, en dus maakt het niet uit hoe de BeoLab 11 wordt opgesteld.
 
De schelpvormige aluminium covers zijn in eerste instantie leverbaar in blank aluminium en wit, en later worden daar de kleuren zwart, donkergrijs, rood, blauw en geanodiseerd goud aan toegevoegd.
 
Wanneer de BeoLab 11 in Nederland op de markt komt en wat hij gaat kosten is nog niet bekend. De lancering van de eerste versies in aluminium en wit staan in de VS voor half mei op de planning.

EDITORS' CHOICE