NIEUWS

Avatar breekt opnieuw records


Redactie HiFi.nl | 26 april 2010
Nadat James Cameron's 3D-epos Avatar alle bioscooprecords al had gebroken vermorzelde de film onlangs ook het record van het grootste aantal verkochte Blu-rays op de dag van release.

Waar anderhalf jaar geleden The Dark Knight nog zo'n 600.000 keer over de toonbank ging deed Avatar op basis van de eerste prognoses een 'schamele' anderhalf miljoen stuks. In de VS welteverstaan.In de consumenten-elektronica handel werd reikhalzend uitgezien naar de release van Avatar, omdat uit de verkochte aantallen een goede indicatie kan worden gehaald voor het te verwachten succes van 3D entertainment in de huiskamer.

Omdat de film nog in de bioscoop te zien is krijgt de consument die nu de Blu-ray koopt geen bijzondere extra's bij de film. Daarvoor moet worden gewacht op de Ultimate Edition die eind september zal uitkomen, en die vier schijfjes met beeldmateriaal zal bevatten.

Maar desondanks zijn de eerste recensies al buitengewoon lovend. Niet over het verhaal (het is inmiddels wel bekend dat dat flinterdun is), maar vooral over het visuele spektakel dat van een ongekende schoonheid is. Ook de bijzonder goede geluidsmix in DTS-HD Master Audio valt op.

Als bonus voor de consument is de prijs bewust laag gehouden met het oog op de luxere release later dit jaar. Een combinatiebox met daarin zowel de Blu-ray als de DVD is voor rond de 17 euro verkrijgbaar, de dvd-solo versie kost vijf euro minder.

EDITORS' CHOICE