NIEUWSSharp

Sharp Quattron dit voorjaar verkrijgbaar


Redactie HiFi.nl | 30 april 2010 | Sharp
De nieuwe Quattron vierkleurentechnologie van Sharp is vanaf dit voorjaar in de Benelux beschikbaar op de Aquos LE810 en LE820 led-televisies.

Door het toevoegen van een vierde pixelkleur (geel) zegt Sharp een nog betere beeldkwaliteit te hebben bereikt. Hierdoor werd het aantal weergegeven kleuren vergroot van 1 miljoen naar maar liefst 1 miljard.


 
Het energieverbruik van deze nieuwste generatie panelen is volgens Sharp ook weer verder afgenomen. De andere pixelstructuur heeft volgens hen ook tot gevolg dat de gevreeste kartelranden bij diagonale lijnen sterk verminderd is. Door de toename van het aantal beeldpunten met 25% is de Edge-LED LCD verlichting 25% effectiever geworden, waardoor een lagere lichtintensiteit kan worden toegepast. Hiermee is het zuinigere Edge-LED weer een stapje dichter bij Full LED gekomen, aldus Sharp.
 
Dit alles resulteert in een verbruik van minder dan 100 watt voor alle LE820 modellen (52, 46 en 40 inch). De 820 serie beschikt bovendien over een volledig glazen frontplaat, DLNA-ondrsteuning en een ingebouwde Time-Shift functie met een buffer van 8 GB.
 
Prijzen voor de LE820 serie beginnen bij 1.599 euro. De LE810 serie (46 en 40 inch) is beschikbaar vanaf 1.399 euro. De Quattron technologie is een eigen ontwikkeling van Sharp, en is alleen beschikbaar op televisies van dit merk.

EDITORS' CHOICE