NIEUWSLoewe

Loewe Individual Sound


Redactie HiFi.nl | 16 mei 2010 | Loewe

Loewe wil cineasten een echte bioscoopsfeer in huis bieden. Met de Loewe Individual Sound Projector en de Individual Stand Speakers wordt de huiskamer een bioscoopzaal. Centraal daarbij staat voor Loewe de vervulling van de allerhoogste wensen op het gebied van geluid, en dit bij de meest compacte afmetingen en in volmaakt design.

Individual Sound Projector
Met de nieuwe Individual Sound Projector hoeven er volgens Loewe geen concessies meer gedaan te worden aan de inrichting van de woonkamer. Want hij produceert met 40 kleine richtstraalluidsprekers en twee nieuwe lagetonenluidsprekers met verbeterd frequentiebereik in één behuizing echte 5.1 Surround Sound door met behulp van geluidsbundeling de wanden van de woonkamer te gebruiken als reflectie-oppervlak. Met een overeenkomstige bron, zoals bijvoorbeeld van een Blu-ray-disc, is een echte 7.1 sound van Loewe mogelijk. Zelfs als er „slechts“ sprake is van een 5.1 bron berekent de Individual Sound Projector een virtueel 7.1 geluid uit bijvoorbeeld het TV-signaal.

De Individual Sound Projector is uitgerust met enkele bijzondere eigenschappen: geïntegreerde FM-Radio met RDS, automatische volumeregeling voor gelijk volume bij het switchen van zender, Multichannel-Stereofunctie Party Mode voor een homogeen geluidsveld en maar liefst 11 Cinema Modes. Met een diepte van slechts 9 centimeter is de Individual Sound Projector uitgesproken slank.

En hij biedt bijzonder veel gemak: vier HDMI-ingangen, één HDMI-uitgang, er hoeven geen kabels getrokken te worden en ook de luidsprekers hoeven niet te worden gericht. Bij de eerste installatie wordt de ruimte automatisch en volledig opgemeten en de geluidsregeling wordt daaraan optimaal aangepast.


Individual Stand Speaker SL
Heeft men een voorkeur voor de sculpturale en esthetische uitstraling van design-luidsprekers, dan biedt Loewe ook hiervoor de bijpassende concepten op Premiumniveau. De Individual Stand Speakers SL overtuigen met modern design in een minimalistische vormtaal, dat bovendien met het uitwisselbare inlegwerk ook nog eens op heel veel manieren van een persoonlijke uitstraling kan worden voorzien. Dit wordt mogelijk gemaakt door de elektrostatentechnologie: een ultradun membraan dat tussen twee elektrodenrasters trilt en een sound produceert die met maximale precisie de grenzen verlegt. Met deze technologie zijn de luidsprekers in staat om hoge en middenfrequenties uitgesproken exact weer te geven.

Ze zijn daarmee uitermate geschikt voor de natuurlijke reproductie van muziek en stemgeluid met een hoog aandeel aan boventonen en zorgen zo voor een authentieke operasfeer in de woonkamer. Door de extreem korte slag van het membraan - resultaat van het grote uitstralingsoppervlak - wordt de trilfactor tot een honderdste gereduceerd. Verder kenmerken de elektrostaten zich door hun tweepolige eigenschappen: Het geluid wordt niet alleen heel sterk naar voren maar ook cylindervormig naar achteren uitgestraald, waarbij de wanden van de ruimte als extra reflectie-oppervlak worden gebruikt. Dit komt overeen met de natuurlijke geluidsverspreiding van het originele geluid en de instrumenten, wat zorgt voor een verbluffend realistisch geluidsbeeld. Ook in grote ruimtes behoudt het geluid zijn overtuigende volume. Samen met een Loewe Individual Subwoofer Highline vormen de Individual Stand Speakers SL een heel bijzondere audiobelevenis en zijn ze een genot voor het oog.


Loewe breidt de omvangrijke Individual Sound familie in mei uit met de Sound Projector en de Stand Speakers SL, tegelijk met de Individual televisies met LED-Backlight.

EDITORS' CHOICE