NIEUWSPanasonic

Panasonic neemt Haagtechno over


Redactie HiFi.nl | 26 mei 2010 | Panasonic
(ingezonden mededeling)

Panasonic heeft onlangs bekendgemaakt haar Nederlandse distributiepartner Haagtechno B.V. over te nemen van het Franse Rexel. Haagtechno is verantwoordelijk voor de verkoop, marketing, communicatie en distributie van Panasonic consumenten- en business-producten in Nederland.

Naar verwachting zal de overname op 30 juni 2010 zijn afgerond, wat de eerste aanzet in de oprichting van Panasonic Nederland betekent. Panasonic Nederland wordt een volledige dochter van Panasonic Marketing Europe, dat direct zal samenwerken met de Nederlandse businesspartners.


Foto: VIERA TC-P65VT25 Full HD 3DTV

Panasonic wil met de overname de marktpositie van het merk in Nederland verder versterken, waarbij de focus ligt op `state-of-the-art producten` zoals de Viera flat screen tv`s, inclusief de nieuwe 3DTV-modellen. De oprichting van Panasonic Nederland is in lijn met het groeiende strategische en geografische belang van de Nederlandse markt, zo stelt het bedrijf in een persbericht. Er zal geen wijziging komen in het productengamma dat nu in Nederland op de markt wordt gebracht.

“De overname van onze reeds lang bestaande distributiepartner, Haagtechno BV, en de oprichting van Panasonic Nederland biedt ons de mogelijkheid om ons in Nederland verder te ontwikkelen door een directe communicatie met onze businesspartners,” zegt Laurent Abadie, chairman en CEO van Panasonic Europe. Frans Hogervorst, directeur van Haagtechno, reageert verheugd: “We kunnen hierdoor nog meer gebruik maken van de marketingkracht van Panasonic. Het feit dat Panasonic ervoor heeft gekozen om zijn distributeur Haagtechno over te nemen en niet om een eigen nieuwe organisatie op te starten, laat zien dat men vertrouwen heeft in hoe wij de zaak in Nederland hebben aangepakt."

EDITORS' CHOICE