NIEUWS

Niko Group volledig eigenaar van IRS


Redactie HiFi.nl | 08 juni 2010
Op 21 mei jl. tekenden Niko Group en Vesteda,  een woning-beleggingsfonds en projectontwikkelaar met 28.000 woningen in beheer, een overeenkomst waarbij Niko Group Vesteda’s belang van 40% in IRS overneemt. Niko is daarmee volledig eigenaar van IRS.IRS is leverancier van intelligente woon- en zorgtechnologie en al sinds 2006 voor 60% in handen van Niko Group. Niko Group, een conglomeraat van 8 bedrijven, is actief op het gebied van het sturen en controleren van licht, energie, toegang en andere omgevingsfactoren in de leef- en werkomgeving
 
Coen Kijk in de Vegt, General Manager van IRS zegt over de overname: “Wij zijn blij dat Niko Group is doorgegaan op de ingeslagen weg en nu volledig eigenaar is van IRS. Geen enkele andere onderneming op het gebied van intelligente gebouw- en woningautomatisering voor comfort en zorg steunt op een dergelijke stabiele organisatie met meer dan 90 jaar ervaring en 800 medewerkers, en is in staat om alle componenten die nodig zijn voor een totaaloplossing, zelf te ontwikkelen en te leveren.”
 
Jo De Backer, CEO van Niko Group, voegt toe: “De overname van IRS past in ons streven om de Europese referentie te worden op het gebied van lichtsturing, energiebeheer, toegangscontrole, comfort en zorg. De open, op IP gebaseerde oplossingen van IRS maken ze toekomstvast en makkelijk uitbreidbaar en vormen daarmee een ideale aanvulling op de elektrotechnische componenten en de webgebaseerde diensten van Niko Group.”

EDITORS' CHOICE