NIEUWS

‘Google komt met geïntegreerde muziekdienst’

Redactie HiFi.nl | 23 juni 2010
Nog dit jaar komt Google met een eigen muziekdownloaddienst die is gekoppeld aan de populaire zoekmachine. Ook zou het bedrijf van plan zijn deze muziekdienst te koppelen aan Android-toestellen. Zo laat de Wall Street Journal weten op basis van anonieme bronnen.



Google is al een tijdje bezig met dit plan, en experimenteerde ook met verwijzingen naar tracks van streamingdiensten Lala.com en iLike, maar stopte hiermee toen de bedrijven door respectievelijk Apple en Myspace werden overgenomen. 





De nieuwe muziekdienst van Google zal naar verwachting de rivaliteit tussen Apple en Google verder opvoeren. Apple is met de populaire muziekdienst iTunes marktleider. Tevens zou Google plannen hebben om een digitale boekenwinkel te introduceren, iets wat Apple onlangs met de iBook store deed. Aan de andere kant stapte Apple het online advertentie speelveld van Google onlangs in met de aankoop van advertentienetwerk Quattro Wireless. 



Er wordt verwacht dat Google in de eerste fase een webwinkel introduceert waar gebruikers nummers kunnen kopen en downloaden. Via zoekopdrachten wordt naar de winkel doorverwezen. De tweede fase in 2011 zou een abonnementsvorm betekenen, waarbij muziek ‘in the cloud‘ kan worden opgeslagen.


EDITORS' CHOICE