NIEUWSSonos

Sonos iPad software in augustus


Redactie HiFi.nl | 24 juni 2010 | Sonos
Het multizone audiosysteem van Sonos krijgt een nieuwe applicatie waarmee gebruikers hun netwerksysteem ook via Apple’s iPad kunnen bedienen. De App wordt beschikbaar als gratis download in de iTunes App Store.

Sonos streeft met haar producten een hoge gebruikersvriendelijkheid na en de laatste Sonos touchscreen controller biedt dan ook veel elementen waar Apple gebruikers bekend mee zijn. Na de Sonos iPhone/iTouch controller App was het dus eigenlijk alleen maar wachten op software voor de iPad.Met de software hebben Sonos-gebruikers met een iPad onder andere toegang tot hun volledige iTunes-collectie en duizenden internet radiostations. Via het virtuele toetsenbord kunnen artiesten eenvoudig worden opgezocht en door het scherm aan te raken is het mogelijk om door albums te bladeren.

De gewenste muziek kan eenvoudig naar de wachtrij van een specifieke kamer (of alle kamers) worden gesleept. De beeldvullende applicatie geeft het muziekmenu overzichtelijk weer, of het scherm nu horizontaal of verticaal gedraaid wordt. Dankzij het grote scherm kan album art ook op groter formaat worden weergegeven. “Muziek wordt weer een sociale ervaring”, aldus Sonos in het onderstaande introducerende filmpje.EDITORS' CHOICE