NIEUWSPhilips

Frans van Houten nieuwe CEO Philips


Redactie HiFi.nl | 08 juli 2010 | Philips

De Eindhovense elektronicagigant Philips heeft vandaag bekend gemaakt Frans van Houten voor te dragen als volgende president en Chief Executive Officer. Gerard Kleisterlee is sinds 2001 de hoogste baas bij het concern en legt zijn functie op 1 april 2011 neer.

Van Houten (1960) is nu adviseur bij ING, waar hij de splitsing van de bank- en verzekeringstak begeleidt. Hij was daarvoor al sinds de jaren `80 werkzaam voor Philips en zwaaide tussen 2004 en 2008 de scepter bij chipbedrijf NXP Semiconductors, dat tot 2006 als Philips Semiconductors door het leven ging.


Foto: Frans Van Houten

Ik ben blij Frans naar onze onderneming te zien terugkeren”, aldus Gerard Kleisterlee. “Frans was een zeer waardevol lid van mijn team en heeft veel bijgedragen aan de bepaling van de koers van de onderneming. Met spijt zag ik hem vertrekken bij de afsplitsing van Semiconductors. Onder zijn leiding bevindt de toekomst van Philips zich in zeer goede handen.”

Volgens analist Marcel Achterberg van zakenbank Petercam is Van Houten “
de perfecte man voor de baan.” Hij wijst hierbij op zijn ervaring met herstructureren, zijn dienstjaren bij Philips en zijn kennis van Azië. De opkomende markten - waar Azië een belangrijk deel van uitmaakt - zijn namelijk al goed voor 30 procent van de omzet van Philips.

De Raad van Commissarissen van Philips moet de voordracht nog goedkeuren. Van Houten treedt op 1 oktober opnieuw in dienst bij Philips om de rol van Chief Operating Officer te bekleden. Hierbij zal hij nauw zal samenwerken met Gerard Kleisterlee om te zorgen voor een probleemloze overgang. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 24 maart volgend jaar zal Philips voorstellen Van Houten per 1 april te benoemen tot president en CEO.

MERK

EDITORS' CHOICE