NIEUWS

Youtube Leanback: ‘tv kijken’ op internet


Redactie HiFi.nl | 08 juli 2010

Videodienst Youtube zorgt voor een duwtje in de rug van internet-televisie met haar nieuwe dienst ‘Leanback’. Dankzij Leanback, voorlopig nog in testfase, hoeven gebruikers niet meer actief op zoek naar hun favoriete video’s: de software selecteert video’s die overeen komen met de interesses van de gebruiker. “Leanback is all about letting you sit back, relax and be entertained”, meldt Youtube op haar blog.

Wanneer een gebruiker naar
Leanback surft, spelen er automatisch video’s over het volledige scherm af. Deze video’s heeft Youtube geselecteerd op basis van de specifieke interesses van de gebruiker. Deze ‘persoonlijke feed’ is gebaseerd op de persoonlijke instellingen in Youtube, waaronder lidmaatschappen en gedeelde video’s van vrienden (wanneer de videodienst is gelinkt met de netwerksite Facebook). Naast de automatische lijst biedt Youtube ook de populairste video’s op het gebied van onder andere humor, entertainment en nieuws.Met de pijltjes op het toetsenbord kan genavigeerd worden door de video’s en kan een zoekopdracht worden uitgevoerd. De muis is dus overbodig. “
Hiermee wordt het kijken naar Youtube net zo makkelijk als het kijken naar de TV”, concludeert de videodienst. Bekijk hieronder een intructiefilmpje (wat anders...) van Youtube zelf.

EDITORS' CHOICE