NIEUWSNeat

Nieuwe Neat Motive 2SE


Redactie HiFi.nl | 14 juli 2010 | Neat

Sinds de introductie van de Neat Motive 2 alweer 5 jaar geleden steelt deze kleine vloerstaande luidspreker de harten van menig muziekliefhebber. De Motive SE2 kenmerkt zich door zijn compacte ontwerp, maar groots geluid. Hierdoor valt hij in de smaak bij een groot publiek.

Tijdens de afgelopen Bristol Hifi Show toonde Neat Acoustics het prototype van een aangepaste versie van de Motive 2, waarbij het complete ontwerp verder werd aangescherpt. Gezien de positieve reacties tijdens de show heeft Neat besloten om de Motive SE2 in productie te nemen, overigens blijft de huidige Motive 2 gewoon in productie. Net als alle Neat luidsprekers wordt ook de Motive SE2 volledig gebouwd in Groot-Brittannië.

Ondanks de minimale uiterlijke verschillen is de SE2 herkenbaar aan de EMIT planer/ribbon tweeter die de bestaande inverted titanium dome tweeter vervangt in de huidige Motive 2. De EMIT tweeter is volledig vrij gemonteerd in de behuizing waardoor ongewenste invloeden van de luidsprekerkast worden weggenomen. Met de nieuwe tweeter kan de luidspreker een grotere bandbreedte presenteren en is daardoor nog beter in staat een natuurlijker geluid neer te zetten.

Binnenin de luidspreker zijn ook de nodige aanpassingen gedaan. Zo is de luidspreker van binnen extra versterkt voor een verbeterde stijfheid en is de demping aangepast. Verder is de kast nu verdeeld in 2 aparte compartimenten waardoor de tweeter geen nadelige invloed ondervindt van de vibraties van de midrange drive unit.

Door de nieuwe kastindeling werkt de midrange unit met een kleiner kastvolume dan voorheen. De reflex poort aan de onderzijde is ook aangepast aan de nieuwe klankeigenschappen van de SE2. Daarnaast is ook het filter opgewaardeerd door toepassing van betere elco’s.

Het resultaat van deze aanpassingen is een betere controle van de lage frequenties en verbeterde allround eigenschappen. De Motive 2SE levert meer geluidsdruk wanneer daar behoefte aan is.

De Motive 2SE is leverbaar in de kleuren Maple, Cherry, Natural Oak, Rosenut, Walnut, Black Ash en White Satin. Per direct leverbaar voor een prijs van 1850 euro per paar.

EDITORS' CHOICE