NIEUWSPhilips

Philips komt met 3D Parallel Lines film


Redactie HiFi.nl | 24 juli 2010 | Philips

Philips maakte gisteren bekend de samenwerking met filmproductiebedrijf Ridley Scott Associates (RSA) – opgericht door Sir Ridley Scott – voor de productie van een nieuwe korte 3D-film onder regie van Barney Cokeliss voor de Parallel Lines-campagne voort te zetten.

De nieuwe 3D-film is een vervolg van de Parallel Lines-campagne ter promotie van Philips’ homecinema-assortiment 3D-ledtv’s, waaronder de eerste Full HD 3D-ledtv met filmbeeldformaat, de Cinema 21:9 Platinum Serie, die later deze zomer wordt gelanceerd. Het creatieve bureau van Philips, DDB UK, leidt samen met Vision3@ Compendium de creatieve en technische aspecten van de opname en post-productie. De Parallel Lines-campagne is in 2010 bekroond met de inaugurele Grand Prix voor filmvakmanschap in Cannes.De 3D-film wordt in september voor het eerst vertoond en zal onder meer in winkels te zien zijn. Er zal ook een 2D-versie van de film te zien zijn op www.philips.com/cinema en www.youtube.com/philipscinema. Exclusieve opnames van the making of, inclusief interviews met de regisseur en de crew, worden in de aanloop naar de première in september gepubliceerd op de Facebook-pagina van Philips Cinema: www.facebook.com/philipscinema.

“Philips blijft bewijzen dat het op unieke wijze thuis een echte bioscoopbeleving kan creëren,” aldus Gary Raucher, Vice President en Head of Integrated Marketing Communications van Philips Consumer Lifestyle. “Parallel Lines is het perfecte platform om ons aanbod van 3D-ledtv’s met Ambilight voor een bioscoopervaring thuis voor het voetlicht te brengen.”De Parallel Lines-campagne, die in april van start is gegaan, daagt regisseurs van RSA uit om te werken met één dialoog en daarbij te laten zien dat, waar je ook naar kijkt, alleen de Ambilight-technologie, de bekroonde beeldkwaliteit en het superieure geluid van Philips tv’s in staat zijn de beste bioscoopervaring thuis te creëren. Sinds april zijn de vijf Parallel Lines-filmpjes meer dan vijf miljoen keer bekeken via www.philips.com/cinema en www.youtube.com/philipscinema. Voor deze film is Barney Cokeliss van RSA gevraagd een script voor een korte 3D-film in te dienen op basis van dezelfde dialoog.


‘Tell It Your Way’
De inzendtermijn voor de UGC-prijsvraag (user-generated content) van Parallel Lines, ‘Tell It Your Way’, sluit op 8 augustus. De concurrentie in de filmwereld is sterk. De uiteindelijke winnaar wordt in september gekozen na twee stemronden. Eerst zal een publieksstemming op YouTube plaatsvinden en vervolgens heeft Sir Ridley Scott de laatste strem. De welverdiende winnaar verdient niet alleen de erkenning van de wereldbekende regisseur, maar mag ook een week werkervaring opdoen en de rode loper betreden tijdens de première bij RSA.

De Full HD 3D-tv’s en 3D Ready-tv’s van Philips bezorgen de ultieme bioscoopervaring thuis. De unieke Ambilight- en ledtechnologieën (LED Pro en Bright Pro) leveren een onovertroffen 3D-ervaring, die ervoor zorgt dat je als kijker zelf deel uitmaakt van de actie.

Bekijk de filmpjes op www.philips.com/cinema of meld je aan bij Philips Cinema op www.facebook.com/philipscinema.

MERK

EDITORS' CHOICE