NIEUWSLG

LG sponsor Red Bull Racing F1 team

Redactie HiFi.nl | 26 juli 2010 | LG

LG Electronics (LG) is Team & Technology Partner geworden van Red Bull Racing in het FIA Formula One World Championship™.

Het nieuwe partnership voor meerdere seizoenen breidt de bestaande succesvolle relatie van LG met deze kampioenschappen verder uit. Als Global Partner en Technology Partner van de Formule 1™ heeft LG zijn merkaanwezigheid sterk vergroot in een sport met wereldwijd een van de grootste schare trouwe televisiekijkers. LG voorziet Red Bull Racing van zijn meest recente producten op de circuits en op het Team-hoofdkantoor. Tegelijkertijd biedt het partnership het elektronicaconcern meer mogelijkheden om zijn merkbekendheid wereldwijd onder een brede groep consumenten verder te vergroten.

Als favoriet voor het kampioenschap met vijf overwinningen tot nu toe dit seizoen, bereikten Red Bull Racing en zijn coureurs Sebastian Vettel en Mark Webber eerder, in 2009, enorme successen met een tweede plaats in het rijdersklassement (Vettel) en het constructeurskampioenschap. Het team staat derde in de rijdersranglijst (Webber) en tweede in het constructeurswereldkampioenschap voor het seizoen 2010.

“Wij zijn erg blij dat we LG mogen verwelkomen als partner van Red Bull Racing”, zegt Christian Horner, teamleider bij Red Bull Racing. “LG Electronics is een zeer innovatief bedrijf dat goed aansluit bij de creatieve innovatie binnen Red Bull Racing. Dit partnerschap onderstreept de aantrekkingskracht van Red Bull in de richting van gelijkgezinde partners en illustreert de vooruitgang die het team in korte tijd heeft geboekt in het aantrekken van topmerken als LG.”

Dermot Boden, Chief Marketing Officer van LG Electronics: “Het is spannend om te zien hoe twee van ’s wereld meest innovatieve merken – LG Electronics en Red Bull Racing – samen komen als Formule 1-partners. Zowel LG als Red Bull brengt de uitdrukking ‘Life’s Good’ iedere dag tot leven door technologie in te zetten voor het overbrengen van een emotionele en opwindende ervaring op miljoenen mensen wereldwijd, die kijken naar Formule 1.”

Bjørn Berg-Andersen, President LG Electronics Benelux: “Door een partnership aan te gaan met Red Bull Racing en met name met het teampersoneel en de coureurs, kan LG de toewijding laten zien om mensen wereldwijd uitzonderlijke ervaringen te bieden met behulp van technologie. Deze focus op mensen vormt de kern van het LG-merk en is het best te illustreren door een teampartnership. Deze samenwerking biedt LG ook extra mogelijkheden op het gebied van business development, het organiseren van evenementen op en buiten de circuits, media-activiteiten en merchandising.”


EDITORS' CHOICE