NIEUWS

Live laboratorium voor 3D gelanceerd


Redactie HiFi.nl | 29 juli 2010

3DNL lanceert in samenwerking met DutchView het 3D LiveLab, een ‘live laboratorium’ voor de productie, registratie en distributie van 3D-TV. Vanaf september zullen volgens de initiatiefnemers fabrikanten, TV-producenten, omroepen, zenders en distributeurs samenwerken aan de realisatie van een hoger doel: Nederland ontwikkelen tot hèt expertisecentrum van Europa op gebied van productie en distributie van 3D televisie en cinema.

3DNL is een platform voor stimulering van 3D in Nederland, onlangs opgericht door stichting iMMovator. Monique van Dusseldorp, een van de initiatiefnemers van 3DNL: “De ontwikkeling van 3D televisie en film raakt veel verschillende organisaties. Hoewel de belangen van betrokken partijen als ontwikkelaars, producenten, postproductiehuizen, hardware leveranciers, omroepen en distributeurs meestal niet synchroon lopen, hebben ze wel een gezamenlijk belang.” Met de start van het 3D LiveLab wordt er volgens van Dusseldorp een belangrijke stap genomen met het oog op de toekomst. Het LiveLab is gevestigd in één van de televisiestudio’s van DutchView. Georgette Schlick, CEO DutchView: “Het is een ontmoetingsplek, een plaats om ontwikkelingen te tonen, kennis te delen, te testen en relaties te ontvangen voor een kennismaking met 3D-TV. We nodigen alle partijen uit, dus ook onze concurrenten. Door actief samen te werken kunnen we de positie van Nederland als kenniscentrum voor 3D-TV en andere digitale mediaontwikkelingen enorm versterken. Een ontwikkeling waar iedereen van profiteert.

Verschillende 3DNL leden werken mee aan het project, waaronder Sony, RTL en SBS. Het 3D LiveLab is onderdeel van een serie activiteiten ontwikkeld door 3DNL. Daartoe organiseert 3DNL naast het 3D LiveLab ook de Nederlandse 3D Dagen die op 22 en 23 november worden gehouden.

EDITORS' CHOICE