NIEUWSWilson Audio

Wilson Audio introduceert Sophia 3


Redactie HiFi.nl | 03 augustus 2010 | Wilson Audio

David Wilson is een muziekliefhebber in hart en nieren. Om met zijn luidsprekers de werkelijkheid zo dicht mogelijk te kunnen benaderen, is hij voortdurend in concertzalen te vinden. Daar, met zijn ogen dicht, doet hij ontdekkingen die hij één op één in zijn producten vertaalt.

Het resultaat is bekend: de Wilson Alexandria X2 series 2 benadert de realiteit dichter dan enige andere luidspreker. Traditiegetrouw vloeien de in de Alexandria X2 gebruikte technieken door in Wilsons compactere modellen, zoals de MAXX 3 en de Sasha, en nu ook in zijn nieuwste creatie, de Sophia 3.


Sophia 3
De tweeter van de Sophia 3 onthult nieuwe lagen van verfijning, op een niveau dat tot nu toe voorbehouden leek aan luidsprekers als de Sasha en de MAXX 3. Ook de cruciale middenweergave kreeg ruimschoots aandacht, waarbij Wilson koos voor een direct van de midrange van de Sasha afgeleide driver. 

Samen met een nieuwe, krachtiger laagdriver en een volledig herzien wisselfilter is de Sophia 3 zonder meer de nieuwe standaard in deze prijsklasse. De adviesprijs bedraagt 18.990 euro (standaard WilsonGloss-kleuren).

EDITORS' CHOICE