NIEUWS

Kaleidescape introduceert Disc Vault`s


| 08 augustus 2010

Stringente wetgeving rondom blu-ray dwingt fabrikanten van video-servers in rare bochten om hun systemen geschikt te maken voor de weergave van Blu-ray discs. Simpelweg komt het er op neer dat het systeem moet controleren of de fysieke schijf daadwerkelijk aanwezig is om deze vanaf een harde schijf weer te kunnen geven.

Kaleidescape is daarom druk doende met het ontwikkelen van twee soorten `Disc-Vault` voor de M-class spelers van het merk, waarmee het mogelijk wordt Blu-ray discs af te spelen zonder deze fysiek aan te hoeven raken. Het eerste systeem heet Modular Disc Vault (capaciteit 100 schijven) en wordt door derden ontworpen. Het tweede systeem gaat door het leven onder de naam Integrated Disc Vault (capaciteit 300 schijven) en is een eigen ontwikkeling van Kaleidescape. Beide systemen zijn geschikt om cd`s en dvd`s in het Kaleidescape systeem te importeren. Als er een blu-ray schijf in een Disc Vault wordt geplaatst zal deze niet fysieke afgespeeld worden, maar haalt het systeem een kopie van de film van de Kaleidescape server.



Het Kaleidescape systeem is onbeperkt uit te breiden met beide types Disc Vault zodat het systeem geschikt is voor grote collecties Blu-ray discs.

Kaleidescape verwacht de Modular Disc Vault in het eerste kwartaal van 2011 te kunnen leveren, de Integrated Disc Vault staat momenteel in de planning voor levering in juni 2011.

Prijzen zijn nog niet bevestigd, maar de US prijzen liggen rond de 1800 dollar voor een Modular Disc Vault ( 4795 dollar in combinatie met een M300 player) en 7000 dollar voor de Integrated Disc Vault.

EDITORS' CHOICE