NIEUWSPanasonic

Vier EISA Awards voor Panasonic


Redactie HiFi.nl | 17 augustus 2010 | Panasonic

Panasonic heeft vier EISA Awards gewonnen. Dit maakte de European Imaging and Sound Association (EISA) vandaag bekend. Dit betekent dat vier Panasonic producten zijn uitgeroepen tot “Europees Product van het Jaar 2010-2011”. Twee van deze producten zijn ook interessant voor de lezers van Hifi.nl.

Panasonic TX-P50VT20: European 3D Plasma TV 2010-2011
Een jaar nadat Panasonic de award voor de Europese Plasma TV van het jaar in ontvangst mocht nemen voor de Viera TX-P42V10, heeft de EISA Panasonic opnieuw beloond voor de ontwikkelingen op het gebied van de geavanceerde Plasma-technologie door toekenning van de Award voor de Europese 3D Plasma TV van het jaar.

De Panasonic TX-P50VT20 levert door zijn uiterst natuurlijke kleuren een bioscoopachtige 3D-ervaring in woonkamer of huisbioscoop. Het geheim zit ’m in de weergave van écht zwart, waarbij zelfs de kleinste details in beeld nog te onderscheiden zijn. De kleurweergave is in de THX-mode weliswaar natuurgetrouw, maar zowel kleur als scherpte zijn met tal van beeldinstellingen of persoonlijke ‘settings’ desondanks volledig aan eigen smaak aan te passen. Dit nieuwe en nóg sneller reagerende Full-HD NeoPDP Plasma-display toont Blu-ray 3D-films zoals ze door de regisseur zijn bedoeld. Snelle bewegingen in beeld leveren geen problemen op en zo’n laag stroomverbruik is bij Plasma nog niet eerder vertoond.

Panasonic SC-HTB500: European HT Soundbar 2010-2011
Televisies worden steeds ondieper, waardoor het inbouwen van kwalitatief goede luidsprekers steeds lastiger wordt. Dat verklaart de snelle opkomst van de Soundbar. De Panasonic SC- HTB500 is bedoeld voor bezitters van een 42” en groter model Flat-TV en is eenvoudig installeerbaar, omdat er slechts één HDMI-kabel nodig is. Die HDMI-aansluiting is ook nog eens 3D-compatibel en heeft dus dat noodzakelijke ‘Audio Return’-kanaal en een ‘Pass Through’- functie. Panasonic’s conus luidsprekers en effectieve Clear-mode dialoog-feature, helpen deze Soundbar om een heldere en tegelijk mooie volle klank te leveren. Gecombineerd met die bijgeleverde, draadloze actieve subwoofer betekent deze Soundbar uiteindelijk een uiterst stijlvolle oplossing.

De European Imaging and Sound Association is opgericht in 1982 en bestaat uit vertegenwoordigers van 50 toonaangevende magazines uit 20 Europese landen. Deze associatie test consumentenelektronica-apparatuur en kent elk jaar de EISA Awards toe in verschillende categorieën. 

EDITORS' CHOICE