NIEUWSSharp

Sharp wint EISA innovatie award


Redactie HiFi.nl | 18 augustus 2010 | Sharp

De jury van de European Imaging and Sound Association (EISA) heeft de TV Innovatie Award van 2010 toegekend aan de Quattron-technologie van Sharp. De huidige LCD TV line-up van Sharp zet de standaard voor kleurentelevisie in de 21e eeuw.

Met Quattron voegt Sharp geel toe als vierde kleur subpixel in de conventionele RGB-pixelstructuur van LCD TV’s. Het toevoegen van de extra kleur geel garandeert een nog natuurlijkere en een uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit in zowel 2D als 3D. In combinatie met een elegant design en uitstekende energieprestaties zorgen de AQUOS LCD TV’s van Sharp met Quattron-technologie volgens de jury voor een ultieme tv-beleving.

Tijdens de IFA in Berlijn introduceert Sharp meer dan 30 nieuwe LCD TV’s. De prijswinnende Quattron-technologie wordt gebruikt in alle modellen van de LE800- en LE900-serie. In de LE925-serie wordt de technologie gekoppeld aan 3D TV: Quattron zorgt voor de beste 3D-weergave die momenteel beschikbaar is: zeer hoge lichtopbrengst, uitzonderlijke driedimensionale beelden en een nog lager energieverbruik.

EDITORS' CHOICE