NIEUWSDynaudio

Dynaudio en Chord nieuws


Redactie HiFi.nl | 01 september 2010 | Dynaudio

Dynaudio heeft met de DM 3/7 en DM Center twee nieuwe luidsprekermodellen ontwikkeld binnen de huidige DM serie die naar eigen zeggen een nieuwe standaard zullen zijn voor prijs/prestatie verhouding en een onverwacht niveau van geluidskwaliteit in hun prijsklasse bieden.

Vooral het vloerstaande model, namelijk de DM 3/7, met de dubbele woofer ontwerp met gegoten aluminium chassis zal verbazen met een zeer krachtig en dynamisch laag.

De modellen zijn eind augustus leverbaar. De DM 3/7 heeft een verkoopadvies prijs van 1.450 euro per paar, de DM Center heeft een verkoopadviesprijs van 500 euro per stuk.

De Dynaudio Special Twenty-Five.

Dynaudio heeft haar 25e verjaardag in 2002 gevierd met de introductie van een van de beste compacte luidsprekers verkrijgbaar, de Special Twenty-Five.

Op speciaal verzoek van velen heeft Dynaudio besloten om de Special Twenty-Five opnieuw uit te geven gedurende een bepaalde tijd.

Op dit moment wordt de Special Twenty-Five gefabriceerd in Skanderborg en Vejle en zal beschikbaar zijn eind augustus. De verkoopadvies prijs zal dezelfde zijn als 8 jaar geleden, namelijk 4.000 euro per paar.

Witte grille voor Excite and Focus 110A

Om beter te passen bij de nieuwe hoogglans lakafwerkingen worden alle Excite modellen en de Focus 110 A voorzien van een nieuwe accessoire: een wit stoffen grille. De speciale stof is iets dikker dan de standaard zwarte stof om ervoor te zorgen dat de voorkant van de luidspreker volkomen ondoorzichtig is. Dit is vooral wenselijk voor de modellen met een hooglans witte afwerking. Met dit optioneel verkrijgbare accessoire kunnen de Dynaudio luidsprekers beter in verschillende interieurs integreren.

De grille met witte stof is vanaf heden per paar verkrijgbaar en per stuk voor de center. De prijzen verschillen per afmeting van de verschillende modellen.
 
Chord Cordette lijn vernieuwd en wordt uitgebreid

De Chordette Gem komt in een vernieuwde uitvoering en wordt leverbaar met de relatief nieuwe apt-X-technologie, Dit is een opvolger van het A2DP-profiel die specifiek voor hoogwaardige muziekoverdracht ontwikkeld werd. Apt-X neemt daarbij de rol van SBC over, en dat biedt zo zijn voordelen. Door de hogere bandbreedte kan de nieuwe technologie ‘non-destructief’ te werk gaan bij het coderen van geluid, zodat er niet langer data verloren gaat. De geluidskwaliteit zou daardoor vergelijkbaar zijn met cd-opnames. Ook het dynamisch bereik is groter, terwijl de frequentierespons binnen een gebied van 10Hz tot 22kHz volkomen lineair is.

MERK

EDITORS' CHOICE