NIEUWSFocal

Focal Stella Utopia primeur bij iEar


| 02 september 2010 | Focal

iEar | Ultimate sound and Vision zorgt weer voor een High-End primeur. Midden oktober halen zij de Focal Stella Utopia III EM naar Nederland. Uiteraard in nauwe samenwerking met de Focal importeur PV Trade / Heijmans Sound & Vision en met de Franse luidsprekerfabrikant Focal.JMLab zelf.

De Focal Stella Utopia III EM is de jongste telg uit de Utopia III lijn van Focal en een echte kleinere broer van de Grande Utopia. De Stella, 100% handmade in Frankrijk, beschikt over alle technieken en patenten waarmee de Grande Utopia ook is uitgerust, waaronder de "W" Electro-Magnet EM bass-driver. De 13" bass-driver van de Stella is overigens opnieuw ontwikkeld en daarmee beschikt de Stella alweer over een generatie nieuwere techniek in vergelijking met de Grande Utopia.iEar zegt hierover: "Om er zeker van te zijn dat we met de Stella een heel bijzondere luidspreker ten gehore kunnen brengen, togen wij samen met de importeur op 13 juli jl. naar de Focal fabrieken in St. Etienne, Frankrijk. De kater van de verloren WK-finale (zondag 12 juli) was verdwenen toen wij op maandagochtend plaats namen in luisterruimte van Focal."

"Allereerst een demonstratie van de Focal Grande Utopia III EM, een maandagochtend kan slechter beginnen... Een hernieuwde kennismaking met één van `s werelds beste luidsprekers die in 2008 het levenslicht zag. Deze luidspreker hoor je natuurlijk niet elke dag en op deze manier was weer even goed het verschil te ervaren met de Diablo en Scala modellen. Eveneens modellen uit de Utopia III lijn, welke wij in de winkel voeren en dus veel frequenter worden beluisterd. Dat de Grande Utopia op eenzame hoogte staat, letterlijk en figuurlijk, werd wederom duidelijk, maar hoe zou de Stella presteren?"

"Om daar achter te komen, werden we eerst uitgenodigd voor een prettige en  uitgebreide Franse lunch. Om de juiste indruk te krijgen van een product wat volledig handgemaakt wordt in Frankrijk, is een voorafje van culinaire Franse keukenkunsten natuurlijk ideaal. Met een volle accu konden we beginnen aan het middagprogramma, het beluisteren, proeven en zelf spelen met de Focal Stella Utopia III EM. Wat we hebben gehoord en beleeft geven we nog niet prijs. Dat het heel bijzonder was, is de rede dat wij de speakers naar Nederland halen om de ervaring samen te delen."

"Het programma van de Focal Stella Utopia III EM show is nog in de maak, houdt voor de exacte data onze website in de gaten. Wanneer u geinteresseerd bent in de Focal Stella Utopia III EM show of andere modellen uit de Focal Utiopa III lijn, neem dan contact op met iEar` dan houden wij u op de hoogte."

MERK

EDITORS' CHOICE