Zelfbouwspeaker ELTIM audio

ELTIM audio heeft een nieuwe, zeer compacte, high-end speaker voor zelfbouw ontwikkeld. De importeur van Morel units heeft ook nu weer een greep uit de voorraad gedaan en gekozen voor een compacte maar krachtige 10cm woofer en 28mm softdome tweeter, beide uit de Elite serie van Morel.

Het kastje meet slechts 14x22,6x19cm, voorwaar zeker compact. Om de normaal gesproken onoverkoombare tekorten van een dergelijk klein systeem te kunnen compenseren kan met dit ontwerp ook uitrusten met een Hypex 2-kanaals versterkermodule met Digitale Signaal Processor. Deze module past exact in de achterzijde van het kastje.

Vooral voor diegenen die veel gebruik maken van muziek via de PC en/of MP3 speler kunnen hun muziek eindelijk op kwalitatief zeer hoog niveau beluisteren. Middels een extra optie is het audio signaal ook via SPDIF of USB aan te bieden. De Hypex modules zijn tevens in staat om een via de DSP geregeld (sub)woofer signaal af te geven. Uiteraard kan dit systeem ook door een hoogwaardige audio installatie aangestuurd worden, met dien verstande dat men bij toepassing van de genoemde versterkermodule van een kostbare eindversterker kan afzien. Evenals diverse andere zelfbouwprojecten van ELTIM zullen ook deze nieuwe telgen op de AV-NU show te bewonderen zijn.

 

EDITORS' CHOICE