NIEUWSBose

Bose introduceert Videowave


Redactie HiFi.nl | 29 september 2010 | Bose

Bose introduceert het VideoWave home entertainment-systeem, wat bestaat uit een home cinema-geluidssysteem, een 1080p lcd-scherm van 46 inch en een muzieksysteem. Losse luidsprekers, luidsprekerkabels of aparte basmodule zijn niet nodig. Alle aangesloten apparaten worden bediend met één clickpad-afstandsbediening en een interface op het scherm. Het Bose VideoWave entertainment-systeem wordt vanaf 15 oktober 2010 gedemonstreerd en verkocht bij geselecteerde en geautoriseerde Bose-dealers.

Dankzij doorbraken die Bose realiseerde binnen verschillende technische disciplines, konden audio en video zodanig worden geïntegreerd dat het complete systeem niet groter werd dan het scherm zelf. De nieuwe software, elektronica, meerdere versterkingskanalen en een speciale luidsprekerconfiguratie zijn onzichtbaar in het systeem verwerkt. Hierdoor is dit systeem zo compact dat het eenvoudig aan een wand kan worden gemonteerd of op een tafel kan worden geplaatst.

De clickpad-afstandsbediening werkt met RF-technologie. Hierdoor hoeven gebruikers de afstandsbediening niet te richten en kunnen alle apparaten die ermee worden bediend uit het zicht worden geplaatst. Het VideoWave entertainment-systeem wordt geleverd inclusief een console die met één kabel wordt aangesloten op het scherm. Op de compacte console kunnen zes hd-entertainmentbronnen worden aangesloten. Ook is een dockstation voor een iPod of iPhone inbegrepen. Dankzij een unieke videodempingsfunctie kunnen gebruikers ook van muziek genieten zonder beelden.

Het Bose VideoWave-systeem heeft een afneembare voet en kan worden gemonteerd met VESA-muurbeugels van derden (los verkrijgbaar). De Bose-adviesprijs voor het VideoWave -systeem is 6.998 euro, inclusief btw. Voor deze prijs wordt het systeem aan huis bezorgd en geïnstalleerd en worden alle andere entertainmentbronnen aangesloten op het VideoWave-systeem.

EDITORS' CHOICE