NIEUWSWilson Audio

Wilson Audio Sophia 3 show bij BB&G


Redactie HiFi.nl | 05 oktober 2010 | Wilson Audio

Als primeur in Nederland zal Beter Beeld & Geluid op 9 oktober 2010 gedurende een open dag de splinternieuwe Sophia 3 van Wilson Audio presenteren, de waardige opvolger van de reeds veelgeprezen Sophia 2.

In de Sophia 3 zijn veel van de innovaties van Wilson Audio terug te vinden die hun debuut beleefden in de Sasha W/P, MAXX 3 en Alexandria 2. Zo heeft de Sophia 3 de Focal tweeter en Wilson midrange gekregen van de Sasha. Hiernaast heeft de woofer een tweemaal zo grote  magneetaandrijving gekregen en is de kast zowel structureel als optisch verfijnd. Uiteraard is ook het crossover volledig herzien. Dit alles resulteert in een compleet nieuwe speaker, niet alleen maar een `update` van het vorige model.

De aandacht voor werkelijk alle mogelijke details heeft geresulteerd in een luidspreker met een voor Wilson karakteristiek neutraal, snel en driedimensionaal geluidsbeeld, maar met onder andere een verbeterde homogeniteit en natuurlijkheid in het middengebied. Ten opzichte van voorgaande modellen is de speaker nog rijker en diverser gaan klinken en is de tweeter nu volkomen onhoorbaar opgenomen in het totale geluidsbeeld. Dit resulteert in een zeer plastische weergave, die u nog niet kende van Wilson Audio! Ook is de basweergave van deze speaker ongeëvenaard in zijn klasse.

Ervaar deze nieuwe Wilson Audio bij Beter Beeld & Geluid, waar de Sophia 3 van 11:00 – 17:30 uur zal worden gedemonstreerd op apparatuur van Linn en VTL.

EDITORS' CHOICE