B&W 800 Diamond Show


Redactie HiFi.nl | 07 oktober 2010 | Bowers & Wilkins

Op zaterdag 16 oktober 2010 staat er bij Hobo Hifi in Arnhem iets unieks te gebeuren. Voor het eerst zal John Dibb, Senior Engineer van Bowers & Wilkins in Engeland, publiekelijk zijn toelichting geven op het ontwerpproces van de B&W 800 Diamond serie. Deze luidsprekerlijn valt op door de karakteristieke ronde behuizing en de losgeplaatste Diamond tweeter.

John Dibb begon zijn carriere in de vliegtuigindustrie, maar zijn sterke interesse in muziek en muziekreproductie leidde hem al snel naar de wereld van Bowers & Wilkins. Reeds meer als 20 jaar maakt John deel uit van het engineering team in Steyning (UK) en vervult daar een vooraanstaande rol. Het akoustische design van vele Bowers & Wilkins producten kwam van zijn hand, waaronder de Silver Signature en Signature 30 modellen waarmee het 25 en 30 jarig bestaan werd gevierd. Recentelijk heeft John Dibb ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan, in samenwerking met topdesigner Kenneth Grange, de Signature Diamond ontwikkeld. Deze luidspreker is een referentie luidspreker, waarin het hoogste niveau in akoustiek en esthetiek is samengebracht.

In een ontspannen sfeer zal John Dibb op zaterdag 16 oktober de aanwezige geïnteresseerden in vier verschillende sessies uitleg geven over de processen die vooraf gaan aan de introductie van een luidsprekerlijn zoals de 800 Diamond serie. Tijdens deze sessie zal John Dibb een introductie verzorgen en daarna eventuele vragen beantwoorden. Hierna zal er een luistersessie plaatsvinden met het topmodel 800 Diamond aangestuurd door Classé apparatuur.

De sessies zullen plaatsvinden om 10:00, 12:00, 14:00 en 16:00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden voor deze sessies is niet nodig, maar vol is vol. Ook de andere modellen uit de B&W 800 Diamond serie zullen tijdens deze dag demonstratieklaar opgesteld staan. Je kunt je eigen cd’s meenmen. Hobo Hifi is gevestigd aan de Koningstraat 21 in Arnhem. Het telefoonnummer is 026 – 442 74 21. Mailen kan naar arnhem@hobo.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE