NIEUWSSony

Sony introduceert SMP-N100


Redactie HiFi.nl | 12 oktober 2010 | Sony

Sony combineert in de nieuwe SMP-N100 netwerkmediaspeler verschillende functies om online content door het hele huis beschikbaar te maken. De compacte netwerkmediaspeler beschikt over BRAVIA Internet Video voor direct online toegang tot zeer veel entertainmentdiensten waaronder YouTube, gemiste televisie-uitzendingen en films. BRAVIA Internet Video was eerder al beschikbaar op Sony BRAVIA televisies. De speler heeft een wifi-aansluiting voor een thuisnetwerk en werkt met DLNA zodat diverse soorten audio- en videocontent zijn te streamen.

Dankzij het in de SMP-N100 ingebouwde BRAVIA Internet Video heeft de consument toegang tot een enorm entertainmentaanbod. Gemiste televisie-uitzendingen van NOS, SBS6, NET5 of Veronica zijn terug te zien en diverse onlinevideo’s zijn te bekijken via YouTube, Eurosport of dailymotion. Voor de voetballiefhebbers is de complete FIFA wereldbekergeschiedenis beschikbaar.

Naast BRAVIA Internet Video werkt de SMP-N100 met een groot aantal bestandsformaten en is het toestel uitgerust met Sony’s IP Content Noise Reduction om de kwaliteit van de gecomprimeerde videobeelden te verbeteren. Dit is vooral nuttig bij het streamen van ‘user generated’ content zoals YouTube-beelden.

De SMP-N100 biedt eenvoudig en intuďtief toegang tot alle content dankzij de Sony XrossMediaBar-schermmenu’s en een afstandsbediening. Via de gratis apps die verkrijgbaar zijn in de Apple App Store of op de Android Market (Sony Ericcson telefoons), is alle entertainmentcontent te bedienen via een iPhone, iPod Touch of een ander toestel met Android besturingssysteem.

De SMP-N100 is verkrijgbaar vanaf oktober 2010 en de consumentenadviesprijs bedraagt 130 euro.

EDITORS' CHOICE