NIEUWSBMC Audio

BMC Audio bij Sonority-Audio


Redactie HiFi.nl | 18 oktober 2010 | BMC Audio

Nieuw in het pakket van importeur Sonority Audio is het onlangs opgerichte Duitse merk BMC Audio, opgezet door ervaren ontwerpers en managers, met tientallen jaren opgebouwde kennis en ervaring in de markt. Opvallend aan de BMC producten is dat ze allen zijn ontworpen met een modulair design.

Een modulair systeem is een constructiesysteem waarbij veel onderdelen uitwisselbaar zijn met diverse modellen. Dit betekent voor de klant dat hij of zij niet telkens compleet nieuwe apparaten hoeft aan te schaffen, maar alleen de module waarmee u wil upgraden.

De Phono MCC1 maakt gebruik van "Current Injection" versterkerschakeling. "Current Injection" (CI) is een huidige ingang, waar de pick-up zelf een deel wordt van de versterker. De MC-cartridge is een generator die de stroom injecteert in een systeem van gebalanceerde DC-stromen, en creëert direkt een versterkte uitgangsspanning. CI maakt gebruik van de oorspronkelijke stroom van het element en dus de versterkte spanning heeft een zeer nauwkeurige analogie met het ingangssignaal.


De BMC AUDIO cd speler en dac maken gebruik van 2 x 24-Bit / 192kHz TI/Burr-Brown PCM1792 chips met current output. De cd speler maakt gebruik van de BMC Audio Superlink, welke een verbeterde verbinding is tussen het CD-loopwerk en DA converter. Bij conventionele systemen ontstaan problemen met de syncronisatie van de klok van het loopwerk en de klok van de DA-converter, oftewel jitter. De BMC AUDIO-Superlink laat simpelweg alle data naast elkaar bestaan; er vindt geen codering/decodering plaats. De verschillende signalen worden nu, geīsoleerd van elkaar, via een 9-polige verbinding getransporteerd naar de DA-converter. In het superlink traject hebben het loopwerk en de DA-converter nu in feite dezelfde masterclock, alle digitale signalen zijn nu gesyncroniseerd (jitter-vrij gemaakt) voordat ze de DAC in gaan.

De BMC reeks is sinds eind september gecomplementeerd met een reeks krachtige en solide versterkers. Zo heeft de geīntegreerde versterker een 2x 200 watt bij 8 ohm, 2x 350 watt aan 4 ohm, krachtig aangedreven door een volledig gereguleerde voeding met 2 kW ringkern transformator.

Prijs en beschikbaarheid
Prijzen varieren tussen de 1898 euro voor de Phono MMC1 tot 3898 euro voor de geintegreerde versterker. Sonority Audio is begonnen met het opzetten van een dealernetwerk; geīnteresseerde dealers worden verzocht contact op te nemen met de importeur (voor conrtactgegevens, zie Hi-Find rechts van je scherm). 

EDITORS' CHOICE