Nordost Blue Heaven USB 2.0


Marc Brekelmans | 20 oktober 2010 | Nordost Cables

Het heeft even geduurd, maar met de Blue Heaven USB 2.0 stapt ook Nordost in de wereld van de computer-audio. Waarom pas zo laat? Omdat Nordost de tijd heeft genomen bekend te raken met dit voor hen nieuwe terrein om de bekende Nordost kwaliteit ook in USB-kabels te kunnen garanderen.

Ook in computer audio applicaties hebben kabels namelijk een groot effect op de uiteindelijke klankkwaliteit. USB-kabels zijn weliswaar digitale kabels die, net als andere digitale kabels, aan een aantal standaard eisen moeten voldoen, maar zijn wel veel gecompliceerder dan standaard 75 of 110 ohm digitale kabels; de hybride constructie van een USB-kabel transporteert data en stroom waardoor meervoudige afscherming en een perfect symmetrische opbouw essentieel zijn. Iedere afwijking in geometrie of impedantie heeft een negatieve invloed op de data-integriteit, waardoor het maken van een goede USB kabel voor hifi-toepassingen een regelrechte uitdaging wordt voor kabelfabrikanten.

De Nordost Blue Heaven USB 2.0 is gemaakt met verzilverde solid-core OFC geleiders, waarbij gebruik wordt gemaakt van de unieke micro mono-filament technologie van Nordost. Metalen pluggen zorgen ervoor dat de afscherming van plug tot plug gegarandeerd wordt.

Productie van de Blue Heaven USB 2.0 vindt plaats in de Verenigde Staten, waardoor Nordost volledige controle over het productieproces kan houden.

Met de Blue Heaven USB 2.0 zet Nordost een nieuwe standaard voor kabels voor computer audio applicaties, niet door het inzetten van een mysterieuze nieuwe technologie, maar juist door het inzetten van beproefde Nordost technologie.

Prijzen en beschikbaarheid:
Sinds begin oktober is de Nordost Blue Heaven USB 2.0 kabel verkrijgbaar in lengtes van 1, 2, 3, 4 en 5 meter. Daarbij kan de keuze gemaakt voor USB-A naar USB-A connectoren of voor USB-A naar USB-B connectoren. Prijzen vanaf 199 euro.

Nordost Blue Heaven tijdens AV-NU
Hifinesse zal de Blue Heaven USB 2.0 tijdens AV-NU 2010 voor het eerst aan het Nederlandse publiek tonen.

EDITORS' CHOICE